Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

AVEM CU CE NE MÂNDRI! Elevii Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea invitați la Muzeul Național Cotroceni

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni a avut loc vernisajul expoziției „Copilăria Fantastică”, parte a proiectului cultural „Platforma Educațională Cotroceni i Story”, în prezența Excelenței Sale Domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României.

Menționăm că expoziția astfel inaugurată pe 1 Iunie 2021 va rămâne deschisă pentru public până în data de 6 iulie 2021.

La preselecția organizată de Muzeul Național Cotroceni în vederea realizării expoziției au luat parte numeroși elevi de la mai multe licee de artă din țară, dintre aceștia puțini fiind însă selectați de către membrii juriului pentru a participa la acest eveniment.

Printre cei invitați, reprezentând cu cinste învățământul de artă vâlcean, s-au numărat și patru elevi din clasa a X-a B a Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea (Bălan Gabriela, Rachelli Alexandra, Pîrvu Angy și Georgescu Anamaria), împreună cu profesorul lor coordonator, artista Aurelia Sanda, membră a Filialei Râmnicu Vâlcea a UAP din România.

„Se vede că unde este multă suferință, este și multă speranță și vă mulțumesc că voi ați venit cu speranța. Sunt convins că veți rămâne artiști dedicați și o să mai auzim multe despre voi.”, le-a spus Preşedintele României copiilor prezenți la vernisaj, încurajându-i să aibă visuri mari și să fie încrezători că lucrările lor își vor găsi drumul spre marile galerii de artă și sălile muzeelor.

Felicitări și mulțumiri din partea publicului iubitor de artă din Vâlcea, precum și din partea Filialei Râmnicu Vâlcea a UAP din România, tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment cultural deosebit, atât elevilor și entuziastei lor coordonatoare, cât și doamnei Anastasia Stoiciu, inițiatoarea parteneriatului, sperăm de lungă durată, dintre Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea și Muzeul Național Cotroceni.