Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Au sosit ajutoarele de la UE!

8625 de râmniceni vor beneficia în acest an de ajutoarele alimentare provenite din stocurile de intervenţie comunitare în cadrul programului PEAD 2013. Aceste ajutoare vor fi distribuite începând cu data de 7 octombrie a.c., ridicarea alimentelor putându-se face de la depozitul situat în str. FERDINAND nr. 3 (aproape de intersecţia cu bd. Tudor Vladimirescu). Fiecare râmnicean, pensionar, şomer, persoane cu handicap sau care se încadrează la legi speciale cu venituri sub 400 lei va beneficia de 17 kg de făină, 9 kg de mălai, 3 kg de zahăr, 5 l de ulei, 0,800 kg zacuscă, 0,250 kg miere, un pachet paste făinoase, 3 conserve carne de porc, 0,800 kg roşii în suc propriu.

Primăria Râmnicului asigură că în acest an sunt cantităţi suficiente pentru toţi cei îndreptăţiţi să le primească (spre deosebire de anul trecut, când aprovizionarea cu ulei a fost sistată din motive obiective, care nu au depins de autorităţile locale).

Categoriile de populaţie stabilite în cadrul programului PEAD sunt:

• 421 beneficiari de ajutor social în baza Legii nr. 416 privind venitul minim garantat

• 1864 şomeri înregistraţi la AJOFM Vâlcea

• 2068 pensionari ai sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună

• 4241 persoane cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate

• 31 persoane beneficiare ale unor legi speciale (invalizi, veterani şi văduve de război, persecutaţi politic; eroii-martiri şi luptătorii de la Revoluţia română din dec. 1989 şi de la revolta anticomunistă din Braşov, nov. 1987), ale căror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se află sub 400 lei/lună.