Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENŢIE LA VOLAN! Radare în cascadă pe şoselele din VÂLCEA!

Conducerea Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea anunţă razii de amploare pe şoselele din judeţul nostru. Agenţii de circulaţie vor împânzi drumurile naţionale şi judeţene joi, 25 iunie 2015, în intervalul orar 10.00-14.00 şi 16.00-20.00.

Aşadar, cea mai mică abatere de la legislaţia rutieră în vigoare va fi sancţionată dur, în contextul în care poliţiştii rutieri acţionează pentru prevenirea accidentelor rutiere.

„De la începutul anului până în prezent pe raza judeţului Vâlcea s-au produs 45 de accidente rutiere pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, soldate cu 6 persoane decedate, 25 persoane rănite grav şi 59 persoane rănite uşor. Iar pe fondul vitezei excesive s-au produs 7 de accidente rutiere soldate cu 3 persoane rănite grav şi 9 persoane rănite uşor.

Astfel, dispozitivele de poliţie din cadrul Serviciului Rutier, birourile şi formaţiunilor de poliţie rutieră, precum şi Secţiilor de poliţie rurală vor folosi toate aparatele radar din dotare, urmând a se acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene din zona de competenţă unde au fost înregistrate evenimente rutiere pe fondul vitezei de deplasare. Sunt monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, fiind folosite toate aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor” – se arată în comunicatul SPR Vâlcea.

Şoferii care tranzitează judeţul Vâlcea trebuie să ştie că radarele vor fi folosite în sistem cascadă, mai ales în zonele cu risc accidentogen, în cooperare cu judeţele limitrofe Argeş, Sibiu, Olt şi Gorj.