Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

ATAC LA LIBERTATEA PRESEI: Prefectul Cornoiu a privatizat Prefectura Vâlcea!

foto Vocea ValciiSituaţie fără precedent la Prefectura Vâlcea, acolo unde uneperistul Dumitru Cornoiu le interzice ziariştilor accesul la informaţii de interes public. Deşi Guvernul Cioloş l-a criticat, printr-un comunicat oficial de presă, pentru lipsă de transparenţă, se pare că prefectul de Vâlcea nu este dispus să îşi îndrepte erorile.

Asta pentru că marţi, 23 februarie 2016, prefectul Dumitru Cornoiu a interzis accesul anumitor ziarişti la o şedinţă publică ce a avut loc în sediul Instituţiei Prefectului. Spunem „anumitor ziarişti” pentru că la întâlnirea cu pricina au fost totuşi invitaţi să participe un reporter şi un cameraman de la Televiziune VTV, o televiziune care se pare că i-a fost favorabilă prefectului, nu ca alţi ziarişti, care au îndrăznit să-l mai critice din când în când.

În schimb, un jurnalist al unui ziar local a fost pur şi simplu scos afară din sală cu jandarmii, în timp ce un ziarist de la Vocea Vâlcii şi un cameraman al altei televiziuni nu au fost lăsaţi sub nicio formă să intre la şedinţă, prefectul dispunând ca la uşa instituţiei să fie postaţi trei jandarmi înarmaţi.

Sigur, am dorit să cunoaştem motivele discriminatorii ale prefectului de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, însă la momentul acela răspunsul a fost evaziv, transmis prin jandarmi: „Simplu, nu aveţi voie să intraţi! Acestea sunt ordinele prefectului!”.