Acasă Eveniment ALERTĂ! Alunecări de teren la Berbeşti!

ALERTĂ! Alunecări de teren la Berbeşti!

foto arhiva Vocea Valcii

foto arhiva Vocea ValciiAutorităţile din Vâlcea sunt în alertă după ce o haldă de steril a luat-o la vale în oraşul Berbeşti, acolo unde există o problemă mai veche cu alunecările de teren.

Conform inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, colonelul Adrian Mesescu, în acea zonă a oraşului, înspre localitatea Mateeşti, pe lângă pârâul Tărâia, sunt alunecări de teren în fiecare an. De aceea, o parte din gospodării au fost mutate, oamenii fiind despăgubiţi şi dându-li-se posibilitatea să se mute în alte localii. Numai că, au fost şi câţiva localnici care au refuzat mutarea, iar alţii au luat banii pe despăgubiri şi şi-au construit case în aceeaşi zonă.

Acum, acele persoane sunt terorizate şi trăiesc cu frica-n sân că, la orice ploaie, halda de steril o ia la vale şi îşi pot pierde gospodăriile.

Autorităţile vâlcene au intrat în alertă încă de marţi, 30 iunie 2015, când au fost informaţi că s-a produs o nouă alunecare de teren la Berbeşti.

„Este în acelaşi loc în care sunt alunecări de teren de ani de zile. La faţa locului s-a deplasat specialişti, au fost trimise utilajele necesare, dar acolo, din când în când, se mai rupe câte o bucată de pământ, pentru că riscul încă există şi de aceea intră în panică oamenii. Prefectul Cornoiu a mers la faţa locului pentru a stabili pagubele, dar nu este nicio casă afectată până în prezent” – ne-a declarat colonelul Adrian Mesescu, inspector şef al ISU Vâlcea.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.