Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Agresarea jurnaliştilor de către SUSŢINĂTORII ANTENA 3 – un atentat la adresa libertăţii de exprimare

Incidentele de ieri, 10 august 2014, în care mai mulţi ziarişti au fost agresaţi de susţinătorii postului Antena 3, sunt un atentat la adresa libertăţii de exprimare, rod al unor campanii de inspiraţie totalitară, de instigare la ură şi violenţă.
Desfăşurate în dispreţul legii, dar cu girul şi ocrotirea unor membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului, campaniile de publicitate politică ilegală, violenţa de limbaj şi ameninţările proferate de câţiva realizatori ai emisiunilor Sinteza Zilei şi În Gura Presei s-au transformat ieri în agresiuni fizice sub privirile nepăsătoare ale jandarmilor sau chiar cu complicitatea Jandarmeriei.
Solicităm Ministerului Administraţiei şi Internelor să desfăşoare o anchetă privind lipsa de reacţie a Jandarmeriei faţă de agresarea jurnalistelor Ioana Moldoveanu (Vice.com), Mădălina Dicu (B1TV) şi a ziaristului Cristian Dorombach (Realitatea TV).
Cerem o anchetă privind lipsa de reacţie a Jandarmeriei faţă de agresarea jurnaliştilor Ioana Moldoveanu (Vice.com), Mădălina Dicu (B1TV) şi Cristian Dorombach (Realitatea TV).
• Freedom House România
Societatea Timişoara