Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A opta ediție a celui mai mare spectacol aerian din România – Bucharest Internațional Air Show la Aeroportul Băneasa

La Aeroportul Internațional București Băneasa, sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 9.00, se va desfășura cea de-a opta ediție a celui mai mare spectacol aerian din România – Bucharest Internațional Air Show (BIAS).

Anul acesta, ediția BIAS este dedicată împlinirii a 110 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia și a 100 de ani de la înființarea aviației de vânătoare în România.

Forțele aeriene române împreună cu instituții de profil din țară, sunt reprezentate la eveniment de aeronave Mig-21 Lăncer care vor face demonstrații și execuții tactice. Piloții militari români vor include în demonstrațiile lor și zboruri cu elicoptere IAR-330 Puma și IAR-316 Alouette, cu aeronave de transport C-27J Spartan și An-30, aeronave IAR-99 Șoim și aeronave școală IAK-52.

La BIAS, în premieră vor participa și militari din forțele aeriene din Bulgaria, Cehia, Grecia, Spania, Statele Unite ale Americii și Ucraina, atât la expoziția statică, dar și în demonstrații aeriene. Două aeronave F-15 Eagle din dotarea Gărzii Naționale a SUA vor fi prezente în expoziție statică, alături de un avion Su-27 din dotarea Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

La demonstrația aeriană, alături de avioanele de mai sus, vor participa aeronave EF-18M Hornet ale Forțelor Aeriene Spaniole și JAS-39C Gripen și L-159 ALCA ale Forțelor Aeriene Cehe.

La expoziția statică,cel mai mare avion va fi o aeronavă Boeing E-3A Sentry AWACS aflată sub comanda NATO. Aceasa aeronavă este dotată cu aparatură radar ce face posibilă supravegherea spațiului aerian pe o suprafață de 31.000 de kilometri pătrați.