Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: 20 de elevi de la Școala de Jandarmi din Drăgășani, în practică la IJJ Vâlcea

În perioada 03 ianuarie – 10 februarie a.c., un număr de 20 elevi (18 băieţi şi 2 fete) ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani (anul II de studiu) desfăşoară un stagiu de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea.

În primele doua zile ale stagiului, elevii vor urma un program de acomodare cu specificul unităţii şi misiunile jandarmilor vâlceni, ulterior fiind repartizaţi în cadrul structurilor de Pază și Protecție Instituțională din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.

În perioada următoare, elevii vor executa misiuni de Pază și Protecție Instituțională în cadrul programului de tutela profesională, fiind îndrumaţi de către jandarmi cu experienţă.

Stagiul de practica are un caracter practic-aplicativ, iar principalele modalităţi de pregătire sunt însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, studiul individual,activităţile având ca scop aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor asimilate, formarea, dezvoltarea si perfecţionarea deprinderilor practice.