Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

160 de percheziţii în Bucureşti şi 5 judeţe. Prejudiciul se ridică la 50 milioane euro. Un senator este suspectat că a protejat gruparea

160 de percheziţii se desfăşoară, luni, în Bucureşti, Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusă urmărirea penală a 50 de persoane, între care angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi, administratori de firme.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, luni dimineaţă au loc 160 de percheziţii la sediile unor firme şi locuinţe din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa, într-o cauză penală complexă privind infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală care implică un număr mare de persoane constituite într-un grup infracţional organizat.

Este vizată activitatea a peste 100 de firme româneşti şi străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăţi comerciale români şi străini, avocaţi, contabili, angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice. Dintre persoanele implicate, în cazul a peste 50 s-a dispus începerea urmăririi penale. Procurorii DNA mai spun că prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 50 de milioane de euro.

La acţiune, procurorii sunt sprijiniţi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), precum şi de angajaţi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Poliţiei Romane (IGPR) şi ai Agenţiei Naţionale de Administare Fiscală (ANAF). De asemenea, procurorii beneficiază de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Surse judiciare spun că parlamentarul ar fi Niculae Bădălău

Senatorul PSD, Niculae Bădălau, ar fi cercetat de procurorii DNA in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro. Bădălau este senator PSD de Giurgiu, este preşedintele filialei PSD Giurgiu şi membru al comisiei pentru drepturile omului şi minorităţi din Senat. În fostul mandat de deputat, Bădălau a fost membru în comisia de cercetare a abuzurilor şi combaterea corupţiei.

Senatorul PSD a mai fost in trecut subiectul unor investigaţii, însă dosarul a fost închis. Agentia Nationala de Integritate a anunţat, în 2009, că a sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cazul fostului deputat Nicolae Bădălau. Acesta era suspectat de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi fals în declaraţii. La începutul lui 2012, DIICOT a anunţat scoaterea lui Bădălau de sub urmărire penală.