Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Victor Ponta: România are cea mai mare creştere economică din UE pe primul trimestru-3,8%

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a prezentat joi, 15 mai 2014, pe pagina sa de Facebook, datele Eurostat care arată că România are cea mai mare creştere economică din UE – 3,8% – pe primul trimestru din 2014.

„Datele Eurostat confirmă: România are cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană pentru primul trimestru din 2014!”, afirmă premierul.

Postarea este însoţită de un grafic care arată că România a înregistrat o creştere de 3,8% şi este urmată de Polonia cu 3,5%, Ungaria – 3,2% şi Marea Britanie – 3,1%.

Produsul Intern Brut al României a înregistrat o creştere de 3,8% în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, acesta fiind cel mai mare avans anual înregistrat de o ţară membră a Uniunii Europene, potrivit unor estimări preliminare publicate joi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Este al doilea trimestru consecutiv când România are cea mai mare creştere economică anuală din UE, după ce în ultimul trimestru al anului trecut România a avut o creştere a PIB de 5,1%”.