Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMEO RĂDULESCU – PRIMAR PENTRU NORMALITATE

Prioritatea mea numărul unu: Spital Municipal

Având în vedere dezvoltarea metropolitană a Râmnicului pe o rază de 20 de km în fiecare direcţie, realizarea unui spital municipal devine mai mult decât necesară. Viitoarea zonă metropolitană a Râmnicului va deservi aproximativ 200.000 de cetăţeni deci utilitatea acestei unităţi sanitare este mai mult decât necesară. Terenul ar fi deja în incinta actualului Spital Vechi, fostul Spital nr. 2, acum în componenţa Spitalului Judeţean. Pentru asta trebuie făcute diligenţela Consiliul Judeţeanpentru ca acest teren şi clădirea să intre în proprietatea primăriei. A nu se înţelege că vom dărâma actuala clădire, care este obiect de patrimoniu, ci mă refer la o construcţie nouă dotată după ultimele standarde, cu arhitectură şi dimensionare a rezervelor pe cu totul alte reguli.

Parcul Zăvoi modernizat după Ziua Imnului Naţional

Proiectul prevede realizarea unor lucrări de reabilitare peisagistică, de punere în valoare a monumentelor istorice aflate în parc şi de reabilitare şi consolidare tehnică în domeniul infrastructurii. Parcul Zăvoi, în suprafaţă de6 ha, este unul din primele parcuri realizate în România, el luând fiinţă printr-un ofis emis de domnitorul Barbu Dimitrie Ştirbei la 9 august 1853. Pentru municipiul Râmnicu Vâlcea, Parcul Zăvoi mai are şi semnificaţia locului unde, pentru prima dată într-un cadru oficial, la 29 iulie1848, afost intonat cântecul „Deşteaptă-te, române!”, actualul Imn de Stat al României.

„De asemenea se vor înfiinţa noi trasee, curăţa şi reabilita spaţiile verzi, se vor planta flori, arbuşti şi arbori, amenaja alei pietonale, și locuri de joacă pentru copii, inclusiv pentru cei cu nevoi speciale. Proiectul mai prevede amenajarea unei zone de fitness, a unei zone de activităţi sportive, și reabilitarea zonei amfiteatru prin transformarea ei într-o zonă de spectacole în aer liber, toate acestea fără a afecta suprafaţa verde a parcului”, spune primarul Romeo Rădulescu.

 

Modernizarea Zonei Centrale

Unul dintre cele mai importante obiective ale municipalităţii se referă la remodelarea arhitecturală a Zonei Centrale. Primăria intenţionează să modernizeze centrul oraşului în urma unui concurs de soluţii, dar obligatoriu cu acceptul cetăţenilor municipiului. Centrul oraşului trebuie să devină o zonă reprezentativă pentru Râmnicu Vâlcea, vrem să avem aproximativ 10.000 de mp suprafaţă plană, o zonă pietonală care să fie un reper principal de promenadă. „Soluţia arhitecturală care va presupune modernizarea centrului municipiului Râmnicu Vâlcea trebuie să fie viabilă din două puncte de vedere: estetic şi funcţional. Cetăţenii vor avea decizia finală. Vom mediatiza propunerile arhitecţilor de remodelare şi vom expune planşele într-o zonă publică la care să aibă acces toţi cetăţenii, să cunoască toate proiectele care vor ajunge în finala concursului pe care îl derulăm. În plus, reconfigurarea peisagistică presupune reabilitarea zonei verzi, amenajarea scuarului central ca spaţiu de relaxare, crearea de zone de odihnă și recreere astfel încât să devină un loc de atracţie pentru cetăţeni”, a declarat edilul Romeo Rădulescu.

Străzile se reabilitează în continuare

Pentru 2012, în programul municipalităţii de modernizare a străzilor sunt artere rutiere din cartierele mărginaşe, lucrările urmând să demareze în acest an: Intrarea Cetățuia, Intrarea Alunului, Berzei, Ioana Radu, Toamnei, Izlazului, Iazului, Plopilor, Scorușului, Spicului, Liliacului și Bicazului. De asemenea, programul de modernizare include și: Straubing, Tineretului, Lucian Blaga, Nicolae Bălcescu, Rapsodiei, Henri Coandă, Gib Mihăescu, Doctor Hacman, Mărășești, Buna Vestire, Nicolae Epure, Grigore Procopiu, Aranghel, Poenari și Buda.