Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Concluziile primei dezbateri dintre Ponta şi Johannis

Reprezentanţii PSD îl iau la mişto pe Johannis, aceliştii spun că Ponta a făcut un show ieftin

Marţi seara, la Realitatea TV, a avut loc prima dezbatere dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursă pentru funcţia de preşedinte al României, Klaus Johannis (ACL) şi Victor Ponta (PSD). Aşa cum ne aşteptam, rezultatul dezbaterii are concluzii diferite din partea reprezentanţilor vâlceni ai celor două formaţiuni politice rămase în cursă.
Deputatul PSD, Costi Rădulescu, crede că primarul Sibiului, Klaus Johannis abia aştepta să scape de „calvar”: „Klaus Johannis şi-a arătat limitele. Nu este pregătit să facă faţă postului, nu cunoaşte mecanismele legale, nu cunoaşte proceduri, nu cunoaşte mecanismele instituţionale pe care le are un preşedinte, mecanisme pe care în mod normal trebuia să le ştie pe de rost. Nu a fost în stare să ne arate că stăpâneşte date minimale cu privire la ţara pe care vrea să o conducă. A încurcat articole de Constituţie, habar nu are unde se află Oraşul Cernăuţi, nu ştie câţi români sunt în străinătate. Asta în timp ce ciraţii lui Băsescu, de la PDL şi PNL fac nişte ipocrizii de mitinguri de susţinere a românilor din diaspora. Problema votului din străinătate oricum a fost rezolvată dar eu nu ştiu ce părere are Johannis de faptul că reprezentanţii ACL din secţiile de votare din străinătate nu au fost la lucru în ziua votului! Klaus Johannis este în afara subiectului, este un candidat forţat al unei oşti de strânsură. Nu pot exprima în procente cât a pierdut la această emisiune dar eu am primit zeci de telefoane de la oameni care-mi spuneau că nu se pot uita la emisiune din cauza lui. A coborât nivelul dezbaterii, dincolo de faptul că la un moment dat a început să zbiere, să jignească, să se uite la ceas, să-i certe pe moderatori, parcă voia să scape cât mai repede.”
Senatorul PSD, Laurenţiu Coca, completează: „În afară de moderator, Victor Ponta nu a avut cu cine dezbate. Îi felicit pe oamenii de la Realitatea, cu toată răutatea au reuşit să facă o dezbatere. În afară de viitorul preşedinte al României nu am mai observat pe altcineva în platou. Am rămas în minte cu mormăitul lui Johannis, aşa ceva nu am mai văzut de când mama m-a făcut.”

„Ponta a făcut un show ieftin”

De partea cealaltă, copreşedintele ACL, Romulus Bulacu, spune că Johannis a fost elegant şi Ponta mincinos şi tupeist: „E greu să facă faţă cu eleganţă unui partener de discuţie care este tupeist şi mincinos. Victor Ponta a demonstrat că este candidatul copy-paste, a venit la dezbatere cu copiuţele după el. Pe de altă parte, sunt convins că Johannis poate mai mult şi o va demonstra la viitoarele dezbateri cu Ponta. Oricum românii cred că şi-au dat seama că e nevoie de un preşedinte elegant nu de unul bădăran”. Copreşedintele Tineretului ACL, Alina Lupu, completează spunând că premierul a făcut un show ieftin: „Câteva lucruri în legătură cu dezbaterea de marţi. Am tot citit şi auzit comentarii legate de extraordinara prestaţie a lui Ponta. Exact, sunt aceiaşi oameni care sunt daţi pe spate de retorica tip OTV. Show ieftin cu pretenţii de competenţă şi profesionalism. Nimicul ambalat în kitch doct. Oamenii care nu apreciază ţigăncile care se aruncă în mijlocul străzii cu fustele în cap au constatat că la Realitatea au fost invitaţi un bărbat serios şi un adolescent fudul, care vrea să-şi ascundă acneea sub tupeul specific complexaţilor. Aţi văzut cum l-a privit toată emisiunea Iohannis pe Ponta? Cu dispreţul omului civilizat nevoit să petreacă o oră şi jumătate în compania unui ins imatur, care caută cu orice preţ să-l jignească. M-am simţit mândră că Iohannis nu a intrat în jocul penibil pentru care a fost dresat Ponta. Am urât întotdeauna chestia asta, când cineva care a citit toată viaţa lui 3 cărţi vine şi întreabă: ai citit-o p-asta? Nu? Înseamnă că nu ştii nimic. Aşa a procedat Ponta aseară: ca un băiat care a memorat ca papagalul câteva informaţii, doar pentru a părea mai deştept. Nu i-a ieşit. Penibilă decizia celor de la Realitatea de a lăsa soţia unui ministru al cabinetului Ponta să adreseze întrebări în dezbatere. Mă refer, evident, la Lavinia Şandru, nevasta ministrului Bugetului, Darius Vâlcov, care văd că a eşuat de pe centura politicii, pe care o trimisese Băsescu, în studioul Realităţii. Cât despre întrebarea ei tendenţioasă legată de vizitele lui Iohannis la Chişinău şi Cernăuţi, sunt convinsă că Ponta a premiat-o după emisiune cu o acadea. Iar finalul emisiunii… Mizerabil. Este pentru prima oară când un moderator îşi permite să invite unul dintre candidaţi să rămână, după terminarea unei dezbateri electorale, pentru a continua să răspundă unor întrebări. Lipsă de profesionalism, rea voinţă, partizanat. Dar, nu-i aşa, ar fi trebuit să ne obişnuim. Şi da, fani Ponta. Aseară aţi primit exact ce vă aşteptaţi: prost gust, demagogie, formă fără fond. Adică ce vă place vouă. Nici nu-mi imaginez că vreunul dintre voi l-aţi putea simpatiza vreodată pe Iohannis. Şi, ştiţi ce? Sunt mândră că nu o faceţi. Pentru că dacă s-ar întâmpla aşa ceva, aş începe să cred că eu sunt cea care a ales greşit.”