Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Aurel Simion: Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere în Județul Vâlcea este prioritatea 0

Într-un județ care nu a mai văzut investiții semnificative în infrastructura rutieră de peste trei decenii, candidatul PNL pentru Președinția Consiliului Județean Vâlcea, Aurel Simion, aduce o promisiune fermă: dezvoltarea drumurilor expres:
• Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni
• Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – Tigveni.
Aceste proiecte sunt esențiale pentru creșterea economică și turistică a județului nostru.

„Județul Vâlcea a fost neglijat prea mult timp de actuala conducere PSD. Lipsa unor investiții serioase în infrastructura rutieră ne-a pus într-o poziție dezavantajoasă. Este timpul să schimbăm acest lucru și să ne asigurăm că Vâlcea va beneficia de drumuri moderne și eficiente,” a declarat Aurel Simion.
Necesitatea Investițiilor în Infrastructură
Statistici recente arată clar necesitatea acestor investiții. Conform datelor publice ale Institutului Național de Statistică (INS), numărul total de vehicule a crescut masiv în ultimii 30 de ani, autoturismele înmatriculate ajungând la 120.284 în 2020, comparativ cu doar 20.550 în 1990. Această creștere pune o presiune enormă pe infrastructura existentă, care nu a beneficiat de modernizările necesare pentru a face față acestui aflux de trafic.
În același timp, lungimea drumurilor publice modernizate a crescut doar la 928 km în 2020, insuficient pentru a face față creșterii traficului și pentru a stimula dezvoltarea economică și turistică. Drumurile expres Găneasa – Râmnicu Vâlcea – Tigveni și Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – Tigveni sunt proiecte vitale care vor îmbunătăți considerabil conectivitatea și accesibilitatea județului.
Impactul Asupra Turismului și Economiei Locale
„Aproape o jumatate de milion de turiști au vizitat județul Vâlcea în 2023, conform datelor INS, dar acest număr ar putea crește semnificativ dacă infrastructura rutieră ar fi îmbunătățită. Investițiile în drumurile expres vor face județul nostru mult mai accesibil și atractiv pentru turiști, contribuind astfel la creșterea sectorului turistic,” a adăugat Simion.
Datele Eurostat arată că investițiile în infrastructura rutieră au un impact direct asupra dezvoltării economice. Țările cu rețele rutiere bine dezvoltate au un PIB per capita mai mare și un nivel de trai mai ridicat. Atragerea de noi investitori în județul Vâlcea depinde în mare măsură de calitatea infrastructurii de transport, iar drumurile expres sunt esențiale pentru a atinge acest obiectiv.
Planuri de Viitor
„Drumurile expres sunt doar începutul. Planul nostru include și îmbunătățirea infrastructurii existente, modernizarea drumurilor județene și construirea de noi rute pentru a asigura o rețea rutieră eficientă și sigură. Vom colabora cu guvernul și cu partenerii europeni pentru a obține finanțarea necesară acestor proiecte majore,” a concluzionat Simion.

Aurel Simion este un lider determinat, dedicat dezvoltării județului Vâlcea. Cu o viziune clară și un plan bine definit, el este pregătit să aducă schimbarea de care Vâlcea are nevoie.

Comandat de Partidul National Liberal
Realizat de SC ALMADIX PREST SRL
COD AEP 21240015