Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Varanul şi veninul

Preşedintele Traian Băsescu a încercat şi încearcă să facă din România un Stat de Drept. Alături de el sunt puţini sprijinitori, politicieni, intelectuali de marcă şi  oameni de bun-simţ. Când şi dacă se va ajunge la o masă critică de sprijin, sigur se va consolida justiţia, principalul pilon al unui stat sănătos. În ultima perioadă de timp, s-a bătut multă apă în piuă pe independenţa Justiţiei, deşi am observat cu toţii cum ba o tabără politică, ba alta încearcă să îşi impună oamenii în funcţii cheie.

Nu ştiu cum o fi în alte ţări, dar la noi nu cred că se poate vorbi acum de o Justiţie independentă în adevăratul înţeles al cuvântului. Poate în UE judecătorii au o altă mentalitate, o altă conştiinţă, un alt spirit civic, dar la noi, o Justiţie independentă s-ar urca deasupra legii şi s-ar crede atotputernică. Momentan Justiţia este controlată de puterea politică. Pentru a o scoate de sub controlul puterii politice ar trebui să o supunem controlului poporului, iar, pentru asta, judecătorii ar trebui să fie aleşi la fel cum sunt aleşi cei din SUA şi abia atunci am putea vorbi de o Justiţie independentă politic.

     Marele război al varanului Felix-Voiculescu este dus pentru ocuparea integrală a României, în “coroană” lipsindu-i doar Justiţia. Acum, bătălia este pentru ocuparea şi subordonarea ei. În bătălia pentru ocuparea României mogulul aplică, nu fără succes, lecţiile lui Beria şi indicaţiile punctuale ale “Vocii Rusiei”. Este însă o greşeală să considerăm că această bătălie este câştigată deja de varan. Să nu uităm că suspendările preşedintelui nu i-au reuşit. Poate că l-au mai slăbit pe preşedinte, dar Felix nu a reuşit să-şi instaleze uzurpatorul la Cotroceni. Acum încearcă să transforme România într-o republică parlamentară, încearcă să modifice Constituţia întru avantajul şi eternizarea actualei puteri.  Mă îndoiesc că va reuşi. Pentru că mai sunt… şi românii. Românii nu-s în buzunarele şi la dispoziţia mogulului.

     Comparând cifrele recente cu cele mai vechi vom vedea că de fapt uniunea PSD+PNL+PC pierde teren. Mai este şi misterul celor 58% de absteişti care, cu siguranţă, nu vor vota USL la noile alegeri care vin (anticipat?). Mai este şi perioada de austeritate care urmează şi care, în ciuda excesului de demagogie, se va vedea în buzunarele tuturor românilor. Mai sunt atâtea… Voiculescu nu este liniştit şi nu domneşte confortabil. Trage sforile cu disperare. Ponta îi mai scapă, varanul îl mai cheamă la raport, dar “tovarăşul prim” are nevoie de banii europeni şi pentru asta trage şi el de timp – prin dublu discurs, mai ales. Cât va ţine, că şi asta se erodează? Până şi doamna pivnicereasa nu prea mai este de capul ei… Cu cât vremurile sunt mai grele pentru varan, cu cât funia se apropie mai mult de păr, cu atât reptila se apără aruncând mai mult venin. Problema este că Voiculescu nu e singur.

     În lupta împotriva UE, Voiculescu îi are alături pe Adrian Năstase, Ion Iliescu, Jiji Becali şi Crin Antonescu, capi de trupă, pe lângă ei mai avem aproape un întreg Parlament şi o bună parte din Guvern. Nici Ponta nu este un eurofil, înghite cu greu principiile europene şi limitarea de putere impusă de UE. Deocamdată, prim-ministrul este undeva la mijloc, nici european şi nici vădit împotrivă, să vedem cum va rezista şi cât. Mă aştept la o oarecare repoziţionare după întoarcerea lui Năstase din închisoare. Vechea gardă comunisto-securistă va face tot ce-i stă în puteri pentru a îndepărta România de UE, de valorile acesteia. Este ultima lor zbatere, pe urmă, nici măcar nu se vor mai înghesui prea rău la putere, vor înţelege că puterea nu le aduce ceea ce-şi doresc cu ardoare – supunerea totală a statului. Vreau să cred că drumul României nu mai poate fi închis, vreau să cred că poporul este destul de înţelept pentru a-şi vedea interesele, pentru a înţelege că suspendarea României din UE ar însemna ieşirea din lumea civilizată şi supunerea totală în faţa găştilor mafioto-comuniste.

     Ceea ce a înţeles până şi Ponta este că de la momentul semnării pactului cu Băsescu, ascensiunea şi viitorul său politic pot fi stopate de ambiţiile stupide ale lui Voiculescu, care pot provoca reacţii dezastruoase în CE, fapt ce ar duce la înfometarea populaţiei româneşti, dependente de bunăvoinţa europenilor. Dispariţia imperiului Grivco este urgentă şi imperios necesară pentru România şi nu numai pentru o guvernare şleampătă şi mincinoasă, pentru că ţara noastră nu mai are resursele din timpul nababului Năstase, chiar dacă în acest fel aducem un afront inteligenţei premierului. Dacă Ponta ar renunţa la cadourile otrăvite de la Felix, România ar avea de câştigat, eliminând un factor perturbator şi focar de instabilitate, iar guvernul Ponta ar avea suficiente forţe de susţinere mediatică…

ROMEO POPESCU