Noroc că a luat foc groapa de gunoi de la Măldărești! Așa mai aude și lumea de județul nostru. Din păcate, Vâlcea iese în față doar cu gunoaie, maneliști morți, accidente mortale spectaculoase sau scandaluri de corupție. Despre lucrurile bune care se întâmplă în județul acesta, chiar și eu am început să scriu mai rar, pentru că, știți ceva, nu interesează pe nimeni. Contorul vizitatorilor unici (pe bune) îți arată clar cam ce fel de știri sunt la mare căutare pe Internet și pe rețelele de socializare.
Nu intru acum în amănunte, poate o voi face în alt editorial, acum aș vrea să mă ocup de subiectul zilei, adică cel care se referă la interminabilul incendiu de la groapa de gunoi de la Măldărești, groapă ale cărei probleme au fost semnalate în spațiul public prima dată în anul 1994. Adică în urmă cu 23 de ani. De atunci, pe la Prefectură s-au perindat cel puțin 10 prefecți, iar pe la Consiliul Județean vreo 5 președinți, cu mici erori de calcul. Niciunul dintre aceștia, din stânga sau din dreapta eșicherului politic, nu au reușit să gestioneze situația astfel încât azi să nu ne aflăm în fața unui butoi cu pulbere, gata să explodeze în orice secundă.
Groapa de gunoi de la Măldărești a devenit celebră, săraca Denisa Manelista, care a murit în urmă cu o lună de zile, fiind dată uitării. Toată lumea este cu ochii ațintiți pe groapa de gunoi de la Măldărești, ba chiar și ministrul Mediului, Grațiela Gravrilescu, și-a mișcat fizicul până la Măldărești pentru a evalua situația de la fața locului. E drept, duhoarea și mirosul pestilențial care au ajuns la nările ministrei nu se simțeau atunci când făcea declarații în direct pe la televiziunile naționale și bătea câmpii cu grație.
Cât de iresponsabilă să fii să vorbești despre o situație, gravă în cazul de la Măldărești, fără să ai habar despre ce este vorba? Plimbărica doamnei ministru Gravrilescu este departe de a rezolva problema.
Acolo, mirosul pestilențial de gunoi, timp de zeci de ani, a produs pentru unii bani grei. Acum a explodat mămăliga și toți ridică neputincioși din umeri. Oare de ce dacă există informări ale SRI și a altor instituții, cel puțin din anul 2009? Păi iată aici fapte de corupție, dacă informațiile din spațiul public se adeveresc. Atentatul la sănătatea oamenilor, influența factorilor de mediu asupra zonelor locuite din vecinătatea Măldăreștiului, iată câteva teme pentru procurorii care au deschis deja dosar penal pe această temă. Plângerea a fost făcută chiar de prefectul de Vâlcea, Florian Marin. Sper doar să nu asistăm la o altă mușamalizare.
Lasă un comentariu