Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un Erdogan de mahala

PSD a câștigat alegerile mințind grosolan populația. În doi ani de guvernare cu putere absolută, măsurile de dreapta care au făcut diferența în campania din 2016 nu există, nivelul de trai a scăzut în contextul scumpirii alimentelor și carburantului, politica economică a majorat ratele împrumutaților la bănci prin ROBOR cu 10%, și-au dat jos pentru incompetență două guverne proprii, și-au exclus opozanții interni pentru liniștea unor hoți, au pus România în dificultate în fața principalilor jucători externi SUA și UE, au ales-o simbol politico-administrativ pe analfabeta Viorica și, fără să spună nimic despre asta la alegeri, au călcat Justiția în picioare pentru a se salva de închisoare și de confiscarea averilor frauduloase. Totul sub comanda dictatorială și în numele unui derbedeu șef de clan penal.

Nimeni, vreodată, nu a dus ideea de politică atât de jos așa cum a făcut-o Dragnea și nimeni nu a prăbușit PSD așa cum a făcut-o el. Am crezut cu tărie în mecanismul interior al social-democraților care, în câteva rânduri până acum, a funcționat și și-a ejectat în decor liderii nocivi, însă acum PSD înseamnă doar Dragnea și gruparea sa formată din Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Florin Iordache și deputatul mitralieră, Cătălin Rădulescu. Cu toții niște pete pe obrazul țării și al decenței. În realitate, niște slugi interesate de aceleași țintă: scăpatul de pârnaie și înavuțirea prin metode dubioase.

Spectacolul de prost gust cu valizele al lui Liviu Dragnea, oferit în conferința de presă din Parlamentul României, aduce a mahala interlopă, a miștocăreală de subspecie. Ce este Dragnea? Președintele Camerei Deputaților și în același timp Președintele celui mai voluminos partid, adică un exemplu în sine pentru generația actuală și viitoare. Un asemenea personaj și-a croit drum în fruntea deciziei unui stat european speculând problemele penale ale acoliților săi, toți aflați în poziții politice și administrative girate electoral de o masă de ignoranți neșcoliți și dornici de pomeni electorale. Acest golan teleormănean este pictorul unui peisaj abject care miroase din ce în ce mai tare a dictatură. Arhitectura umană din jurul său este concepută după aceleași reguli ale comunismului cu puternic iz stalinist. Mediocrii și suflete de slugă ocupă acum cele mai înalte scaune în statul român, deoarece doar cu aceștia poți să duci la îndeplinire o mârșăvie. Doar astfel de oameni pot executa fără cârtire, într-o penibilitate pe care și bufonii o imită, planul de destructurare a instituțiilor care aleargă tâlhari. Pentru destructurarea cu o repeziciune incredibilă a DNA și DIICOT, i-aș acuza de trădare națională. Este inimaginabil cum o hahaleră de mahala a reușit să pună talpa pe gâtul unui stat. Mă întreb, poporul acesta chiar nu mai are simțul rațiunii?

Dacă mă uit în trendul mondial, constat că Dragnea acționează după metodele lui Putin și Erdogan, dar mai apropiat de ultimul. Fiecare săptămână este o demonstrație de forță împotriva instituțiilor statului și o sfidare a oricăror reguli. Așa înțelege să își afișeze puterea un dement speriat de gratii. Dar, costul acțiunilor sale îl vom deconta cu toții. Ne așteaptă o izolare economică ce va tăia orice speranță de a ține pasul cu lumea civilizată. Nimeni nu stă la masă cu șmenari.