Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tupeul mediocrităţii

În una din multiplele lui ieşiri pe Facebook, fostul premier Adrian Năstase a afirmat că preşedintele Traian Băsescu a făcut mult rău României, drept pentru care va fi scos din cărţile de istorie, totodată, afirmând, absurd, că mulţi dintre români vor realiza că regimul Băsescu a fost al anilor risipiţi, pierduţi. Năstase este un model remarcabil de mediocritate cu tupeu. Este ceva peren la socialişti. Dovedit ca hoţ, nu te mai miră faptul că Ponta are atitudine similară: doar a fost protejatul lui Năstase.

Ăştia trebuie puşi în carantină educaţională. Izolaţi de societate până le iese socialismul din cap şi uită unde şi ce este Kremlinul. Când Adrian Năstase, alias N0049 în puşcărie, afirmă că Băsescu nu va intra în istorie, are perfectă dreptate şi dacă vreţi adevărul, uitaţi-vă la trecutul istoric al românilor şi al României, măcar de la Alexandru Ioan Cuza încoace. Alexandru Ioan Cuza a fost un român devotat intereselor românilor şi României, a făcut cele mai însemnate schimbări pentru a crea un stat modern, o Românie închegată şi prosperă.

După ce Cuza a închegat Ţările Române, mai puternic decât se putea la acea dată, a fost dat la o parte şi exilat iar unicul erou naţional care a stat lângă patul de moarte a lui Cuza în exil, nu au fost nici brătienii nici alţii, a fost numai… Eminescu, un alt erou naţional care a intrat în istorie doar ca poet, nu şi ca militant al neamului. Ce român adevărat a intrat în istorie? Mareşalul Ioan Antonescu? Cum putea să intre Ioan Antonescu în istorie când trebuia găsit un vinovat, când toţi care vor să facă un bine românilor şi României sunt găsiţi vinovaţi cu ceva? Cum putea să intre Antonescu pozitiv în istorie când cineva trebuia să fie sacrificat iar cel care l-a sacrificat pe Mareşal a fost decorat de Stalin cu decoraţia Pobeda şi sub Iliescu/Adrian Năstase a primit de la statul român despăgubiri de câteva miliarde de euro?

Dacă de Cuza şi Eminescu se mai pomeneşte câte ceva, este pentru faptul că istoria s-a scris cu ei şi nu pot fi şterşi definitiv din analele de istorie, dar multora le stă în gât pomenirea lor. Nici de Ceauşescu nu se poate vorbi numai la negativ, că dacă ar fi fost aşa, azi,  România nu avea atâţia miliardari care s-au îmbogăţit pe ce a adunat el pentru ţară. Evident că Băsescu nu are cum să intre în istorie, şi mai ales pozitiv, cât timp criminalii care au jefuit ţara au fost impliciţi mai mulţi la număr decât cei care au vrut să facă ceva pentru ţară, iar asta a putut să acopere tot ce a vrut Traian Băsescu să facă bun pentru ţară. Dacă Năstase doreşte binele românilor şi României, de ce nu cere acelora pentru care s-a sacrificat şi a stat în puşcărie să recunoască şi să aplice referendumul din 2009, Parlament unicameral, cu maximum 300 de parlamentari?

Puşcăriaşul Bombonel e invidios pe Băsescu că nu va rămâne în istorie, dar el va rămâne în mintea oamenilor drept cel mai redutabil preşedinte care a zguduit din temelii sistemul mafiot creat de Iliescu şi acolitul său puşcăriaş care-şi uită condiţia de la puşcărie. Îl roade gândul, pe fostul de la Jilava şi poate viitorul locatar al aceluiaşi stabiliment, că el va rămâne în istorie ca puşcăriaşul nr. 1 al acestei ţări numite România. Satisfacţia mea vine de la statutul pe care îl are acum Bombonel Manglitoru’. Este puşcăriaş cu patalama, judecat în continuare pentru hoţie şi corupţie, deci are şanse să mai facă ceva cantonament, şi-apoi să vezi ce “grand” va fi, fost profesor universitar care obişnuia să predea dreptul dar nu mai poate avea această calitate, a oamenilor cinstiţi – aş putea adăuga, niciodată, pentru că este condamnat pentru furt şi corupţie şi nu pentru că şi-a pierdut postul de la Universitate. Şi nu în ultimul rând, pentru că nu va avea niciodată calitatea de preşedinte al României şi al românilor, aşa cum o are Traian Băsescu de două mandate la rând.

Aş mai adăuga încă un motiv de satisfacţie la adresa voastră “stimaţi concetăţeni” uslamişti: Traian Băsescu, preşedintele românilor, le-a mai dat o lecţie cleptocraţilor din Parlament, şi nu numai. Am să mă duc să votez la un prag de 30% reducerea numărului de manglitori la 300. Ăsta e doar începutul că hibridul ăla de-i zice adormitul repetent “Constituţia Revizuită” nu va trece de Curtea Constituţională în formă de Republica Parlamentară a Manglitorilor din România. Ştirea potrivit căreia Universitatea din Bucureşti a reziliat contractul de muncă al fostului premier Adrian Năstase, ca urmare a condamnării definitive a acestuia într-un dosar de corupţie, a trecut neobservată. Din păcate, ceea ce a făcut Universitatea Bucureşti chiar ţine de eroism în România. În altă parte, acolo unde oamenii, prin consens, respectă regulile, nu e nevoie de eroism când îţi faci meseria. Aici, însă, te confrunţi cu o majoritate care nu vrea şi nici nu înţelege ce rost au regulile. Aşa că… da, îţi trebuie eroism să-ţi faci meseria, atunci când în felul ăsta ajungi să lezezi interesele puternicilor zilei.

ROMEO POPESCU