Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tăvălugul Roşu

România e ţara noastră? Nu. E a lor… Degeaba am sperat să trăim într-o ţară normală. Cei care ne conduc de la „revoluţie” şi până azi, au schimbat doar felul în care ne jecmănesc, dominând poporul ţinut în sărăcie şi nu colaborând cu el pentru bunăstarea întregii naţiuni. Din păcate, pe ăştia îi avem şi pe ăştia îi merităm (nu toţi!). La începutul acestei săptămâni, bomba mult dorită şi aşteptată de rusofonii din conducerea ţării şi din politicul autohton interesat, aflaţi sub conducerea colonelului de securitate Felix-Voiculescu, a explodat, reuşind un mare pas în aservirea Justiţiei. S-a declanşat tăvălugul. Mona Pivniceru – ministrul justiţiei de sub comanda voiculescului de la Grivco, şi-a văzut visul cu ochii: are majoritatea în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din CSM. Primul pas pentru controlul justiţiei a fost făcut. Ultimul bastion al dreptei politice, democraţiei şi independenţei justiţiei, a fost cucerit! Era de aşteptat asta, ştiind că magistraţii uslamişti s-au pus cu “topoarele” pe CSM, dirijaţi de Pivniceru, la provocarea unui judecător din judeţul nostru, fiul primarului liberal din Govora. Acum, vor intra în CSM doi indivizi devotaţi trup şi suflet USL-amului. Ceea ce nu ştiu ei (sau nu vor să ştie!) este că toate astea ajung şi la Bruxelles. Atunci, adio Schengen! Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost îndepărtaţi din CSM, pentru că mafia vrea protecţie la acest nivel şi nu magistraţi independenţi care să asigure protecţie procurorilor şi judecătorilor oneşti, care trimit în judecată şi condamnă mafioţi.

     Eu tot nu înţeleg care au fost motivele revocării. Doar pentru că judecătorii aceştia au votat diferit faţă de alţii? Ei nu au dreptul la opinie personală? Sunt daţi afară pentru că-şi exprimă liber opinia prin vot? Mi se pare absurd! Totuşi, nu trebuie să ne mai mire nimic! Aşa au fost îndepărtaţi oamenii celor două guverne, Boc şi MRU. Apoi, cei de la cultură şi din alte instituţii. Oamenii inteligenţi, bine pregătiţi şi motivaţi, oamenii dornici să lucreze, tineri necorupţi şi hotărâţi să lupte împotriva corupţiei – toţi aceştia au fost îndepărtaţi pentru ca USL să-şi instaleze mediocrii şi penalii care aşteaptă răsplata pentru susţinere cu gura deschisă bălind. Iată ce înseamnă lipsa opoziţiei. Regim totalitar.

     De ce judecătorii? Pentru că judecătorii sunt, prin tradiţia ultimilor zeci de ani, puţin contaminaţi. Toate treburile murdare din justiţie erau făcute de către puterea comunisto-securistă cu colaborarea procurorilor. Aceştia forţau mâna miliţienilor la întocmirea dosarelor şi tot ei erau cei care fixau pedepsele în dosarele cheie. Judecătorii erau doar executanţi. Este logică afinitatea procurorilor cu structurile temutei securităţi. Nu este de mirare că şi până acum s-a apelat la procurori pentru a menţine justiţia la mâna politicului.

     Rusofila ministereasă este capul tuturor răutăţilor. Ea a fost plantată acolo de libero-penali, cu acordul tacit al lui Victoraş al lui Ponta sr. Acum Victoraş face pe niznaiul, spune că nu are treabă cu ce se întâmplă în justiţie, cică ar fi treaba Pivniceresei. Dar el nu este, oare, premierul în subordinea căruia se află Ministerul Justiţiei? După el, Băsescu e de vină că nu avem numiţi noii procurori – general şi DNA, pentru că i-a refuzat pe primii doi propuşi de Mona de Grivco. Tot Băsescu e de vină că UE leagă admiterea în Schengen de MCV, pentru că nu vrea să semneze un document de care e responsabil premierul şi USL, cu care să se prezinte la JAI. Cum ar putea Băsescu să semneze un document pe care ştie că Ponta, Antonescu şi USL nu l-ar respecta? Adică, ce, s-a întâlnit hoţul cu prostul? Cu indivizii aceştia nu se poate trata decât la modul dur. Iar modul dur este suspendarea dreptului de vot al României în UE şi a oricăror fonduri UE şi FMI, până când românii îi vor îndepărta cu şuturi în gânditorul lor fecund pe acei politicieni iraţionali care trăiesc în timpuri demult apuse, într-un decor roşu. Cu duhul blândeţii este imposibil, pentru că ei nu sunt bine intenţionaţi. Dimpotrivă, au geniul răului în fiinţa lor. Oricine ar fi la conducerea Justiţiei are mari şi foarte grave probleme de rezolvat.

     Totdeauna, Justiţia, în România a funcţionat incorect şi imoral. Şi în timpul comunismului Justiţia a fost incorectă, a sprijinit şi s-a subordonat instituţiilor statului totalitar, dar să spunem că atunci a fost ceva normal, pentru că aşa era sistemul. Cele mai multe probleme din 1990 încoace s-au datorat în primul rând funcţionării incorecte a Justiţiei şi a subordonării ei politice. Îmi pare rău că trebuie să îmi exprim pesimismul, dar nu cred că putem corecta ceva cu cei pe care îi ştim foarte bine şi care decid şi controlează sistemul actual de justiţie.

     Poate, numai dacă am aduce judecători, magistraţi şi procurori cu funcţii înalte din alte ţări care să aibă curajul să se despartă de controlul politic, să fie mai obiectivi şi să pună bazele altor organizări şi proceduri, bazându-se pe alţi oameni, ridicaţi dintre tineri. La judecarea contestaţiilor celor doi judecători revocaţi, se va vedea dacă Justiţia este independentă sau nu. În orice stat civilizat, nu s-ar fi ajuns la asemenea revocări, făcute prin presiuni politice şi interlope, în acelaşi timp. Dacă revocarea va fi respinsă, câştigul pentru români va fi echivalent cu o nouă primire în Uniunea Europeană. Înseamnă că devenim Stat de Drept!

ROMEO POPESCU