Acasă Editorial Sub zodia varanului

Sub zodia varanului

Nici nu s-a instalat bine noul guvern că uslamiştii guvernanţi s-au şi pus pe treabă, modificând legea electorală fără reducerea parlamentarilor, acordând “amnistia fiscală” a sporurilor de tip “spor de refacere la întoarcerea din concediul de odihnă”, neridicând imunitatea lui Borbely etc., pentru ca, la toamnă, să aibă avantaje în alegeri. Iată că, deşi nu au trecut decât câteva zile de la învestitură, deja se remarcă derapajele făcute, aşa că o să ne blestemăm ziua în care ne-am bucurat fără rost de schimbarea guvernului.

Guvernul Ponta a căutat, încă din prima şedinţă de după validare, să compenseze stângăciile şi gafele primelor zile, adoptând o serie de măsuri populare asezonate cu mici vărsări de sânge portocaliu: decapitări din vechea administraţie, plus obişnuitele ameninţări cu procuratura. Poate Ponta să dea şi câte un purcoi de bani fiecărui român, că, prin tot ce va face de acum încolo, va fi privit negativ. El  îl copiază, pas cu pas, pe mentorul său Adrian Năstase. Dar e mai arogant decât acesta, are un mers de raţă şi pozează tot mai mult ca şi cum un morcov uriaş îi ocupă anusul. Discursul lui e tern, fără mesaj, discurs din care reies doar atacurile la adresa vechiului guvern, fără a fi constructiv şi a veni cu soluţiile pe care le promitea când era în opoziţie. Mult şi prost, plictisitor şi enervant! Prezenţa mamei sale la învestitura guvernului a fost un gest de-a dreptul greţos. Aşa a procedat şi fostul ministru liberal Tudor Chiuariu când, după învestirea la Justiţie, s-a dus la mă-sa acasă, în interes personal, cu elicopterul, ca să vadă aceasta cine a ajuns el.

De curând, aflat sub zodia lui Voiculescu (adevăratul conducător al USL-ului!), premierul l-a desemnat pe jurnalistul Andrei Zaharescu drept purtător de cuvânt al Guvernului. Acesta este prezentatorul emisiunii de Ştiri “Observator” a postului Antena 1. Ăla pe care l-a dat afară Sîrbu, de la ProTV, pentru că a luat şpagă şi s-a aciuat, apoi, la Trustul Impact al lui Dan Voiculescu, zis “varanul”. Zaharescu avea o emisiune scurtă în matinalul ProTV, în care promova tot felul de deprinderi şi practici interesante. Una dintre chestiile promovate era legată de nişte medici cutezanţi. Pentru aceştia era o ocazie excelentă de a-şi face reclama. Aşa că sumele cerute nu erau prea mari, mai ales că matinalul era urmărit de circa un milion de oameni.Eroarea a apărut atunci când o doctoriţă s-a dus la asistenta producătorului şi i-a spus că o roagă să o mai păsuiască cu banii, că nu poate face rost de toţi, până la difuzarea emisiunii. Asistenta a făcut ochii mari, s-a dus la şeful ei şi în seara aceea Zaharescu îşi rupea piciorul şi devenea indisponibil pentru apariţii la TV. A ieşit din decor, vreo 2 ani, din 2000 până prin 2002, după care a fost reciclat de Antena 1, de Voiculescu (Vali Petcu – EvZ).

Mai apoi, “varanul”, continuând influenţa asupra lui Ponta şi Antonescu, i-a “convins” de l-au pus la Externe pe un individ nepriceput, fără expertiză în domeniu, special pentru a-l enerva pe preşedintele Băsescu, să-l forţeze să demisioneze sau să facă erori şi apoi să-l suspende. Individul se numeşte Andrei Marga, fost activist de frunte ceauşist, apoi ministrul cederist al Educaţiei Naţionale, între 1997 – 2000, în cabinetele Ciorbea, Vasile şi Isărescu, din partea PNŢCD, liberal de “marcă” de-al lui Brătianu, după anul 2000. Lucrările sale cele mai importante, din perioada comunistă (dar şi de mai târziu), s-au ocupat de filosofii Marcuse şi Habermas, exponenţi de frunte ai neo-marxismului şi ai şcolii de la Frankfurt.

În aceste vremuri tulburi, de criză, să pui un fost comunist de frunte, om fără experienţă diplomatică, la Externe, doar ca să-i faci pe plac lui Voiculescu, înseamnă să sabotezi ţara. Cei doi corifei uslamişti au demonstrat clar că nu le pasă de români. Nu ştiu prin ce s-a remarcat acest Marga în domeniul diplomaţiei de a fost pus în fruntea Ministerului de Externe, dar sigur, din ceea ce s-a văzut şi auzit la audierile din comisii, nu are ce căuta acolo. Orientările lui spre Est şi abandonarea Vestului, demonstrează că a fost şi a rămas un individ aservit comunismului. Deşi nu recunoaşte, preşedintele Băsescu a fost şi el învins de structurile mafiote, acum, mai bine consolidate, decât pe vremea lui Emil Constantinescu.

ROMEO POPESCU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.