Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Șobolanii și poacele roșii

Huligani, golani și șobolani sunt cuvintele cu care au fost denumiți, pe rând, de Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu și Liviu Dragnea cei care au ieșit în stradă să își ceară dreptul la libertate și democrație. Toți trei au în comun aceeași rădăcină politică PCR–FSN– PDSR – PSD și anchete penale pentru infracțiuni contra democrației statului Român, dar și o diferență ce constă în faptul că Dragnea nu este Președinte, însă probabil în mintea lui se crede unul. Ceaușescu a folosit securitatea, iar Iliescu minerii. Nimic ieșit din comun pentru România fie ea și în 2018 cu NATO și UE parteneri, dar întinderea peste cei 60 de ani de comunism și neosocialism a acestor metehne este îngrijorătoare. De unde izvorăște acestă demență de-a jigni atât de lejer poporul ? Sunt profund uimit de faptul că nu există nicio teamă în a-i insulta atât de abject pe oameni. Nu ating sub nicio formă aspectul moralei și educației, deoarece la Dragnea sunt absente cu desăvârșire. Acest personaj emanat din lipsă de personalități de stânga aflate în libertate, nu este altceva decât un derbedeu care a coalizat o gașcă de penali analfabeți cu ajutorul cărora a confiscat PSD. Năstase, Geoană, Ponta, chiar și Iliescu până la urmă, aveau stil și clasă. Teleormăneanul doar o duhoare de șmecherie cămătărească. De fapt, asta și este, un interlop politic mediocru.

Prin comparație cu etichetele puse propriului popor de acești scelerați, încerc să îmi imaginez ce s-ar întâmpla dacă Merkel ori Macron ar afirma despre manifestații la un miting sau despre opozanții lor că sunt șobolani. La fel, mă întreb ce i-ar putea opri să facă asta, afară de bun simț. Speculez că la prima lor ieșire în public ar fi linșați, atât mediatic, cât și fizic. Oricum, cu siguranță nu ar mai avea vreun sens să candideze la ceva.

La Dragnea ține, ca și la Iliescu. Beția unui număr mare de susținători, aproape trei milioane și jumătate devoalați la vot, le dă impresia că au în mână o poacă ciobănească, un ciomag pe care pot să-l folosească fizic în caz de necesitate.

Împărțirea societății în huligani, golani, șobolani și socialiști, feseniști sau pesediști este un lucru extrem de grav și reprobabil. O nemernicie fără seamăn folosită în țara asta ca strategie politică pentru a-ți talibaniza și fideliza electoratul. Ăștia sunt răi, voi sunteți buni. Au vorbit ei, acum vorbiți voi și arătați-le câți sunteți și cum sunteți gata să loviți. Paradoxul ticăloșiei vine tocmai din natura huliganilor, golanilor și șobolanilor intelectuali. Adică, cine arată cu ghioaga spre intelectuali ? Niște analfabeți care vor ca toată lumea să muncească, să producă, să plătească multe taxe să le dea lor pomană și pe cei care le aruncă pomana să-i țină în capul statului. Nu vă vine să credeți, dar sunt periculoși. Li s-a creat acest reflex din 47 și până în zilele noastre. În pușcăriile comuniste au mers intelectualii, mânați din spate de ghioarle analfabete ca-n romanul lui Marin Preda.

Așadar am identificat deja două categorii conturate bine ca ideologie, dar insuficiente ambele pentru a dicta coordonatele României, șobolanii și poacele Există însă un arbitru, românii din diaspora care au părinți și printre șobolani și printre poacele roșii. Ar fi bine ca Dragnea să țină cont de ei, altfel s-ar putea ca tocmai poacele lui să-i facă dosul roșu.

Azi eu sunt huligan, golan și șobolan.