Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Safteaua democrată

În politică şi în dragoste, niciodată să nu spui niciodată. Că te prinde regretul din urmă. Uite, de curând, s-a întors în PDL Adriana Săftoiu. Acea femeie politician, care a criticat partidul democraţilor şi pe Traian Băsescu cu o furie exasperantă, de parcă nu ar fi fost niciodată membru al acestui partid şi purtător de cuvânt al Preşedinţiei ţării. Fericit că face şi el o racolare, după trădarea lui “Dudăverde” şi Stănişoara et co., Vasile Blaga i-a propus doamnei Săftoiu să se întoarcă acasă şi să îndeplinească funcţia de purtător de cuvânt al partidului, iar aceasta, cu un grad de mulţumire mai mult decât evident, a acceptat şi a mărturisit că noua funcţie îi place mult şi este pentru ea o provocare, căreia speră să îi facă faţă. Zis şi făcut. Blaga a făcut safteaua noii garnituri a PDL, cu Săftoaica.

     Deloc surprinzător, chiar de la prima ieşire publică, madama şi-a revărsat frustrările acumulate împotriva preşedintelui Băsescu, iar Blaga, mulţumit, i-a dat liber la deşănţare. Nici nu s-a văzut bine cu sacii în căruţă şi traseista (politic) Săftoiu şi-a etalat frustrările acumulate încă de când a fost dată afară de Băsescu, de PNL, de amantul Imre, de Meleşcanu, de Bănicioiu, de bietul ei soţ etc. Femeile respinse în dorinţele lor neîmplinite, aşa reacţionează. Se răzbună. Atacă atunci când apucă, pe unde apucă. Cunoscătorii ar spune că este furia ovarelor. Blaga, fraudatorul, şi-a întărit gaşca de perdanţi şi incompetenţi cu încă o ratată, pe care se va putea baza atât cât e ea de bună prestatoare. Băsescu, din milă, a luat-o pe lângă el şi, apoi, aşa cum a spus, la rugăminţile ei, l-a luat şi pe Elvis al ei şi i-a dat o funcţie prea mare pentru puterea lui intelectuală. Mai apoi, văzându-i nepriceperea şi remarcându-i-se prostia, l-a dat afară, pentru că era o catastrofă. Şi, astfel, Săftoaica s-a supărat.

     Respinsă mai mereu în dorinţele ei copleşitoare, s-a săturat de ce i se întâmplă în PDL şi a plecat la liberali, de unde şi de acolo a fost dată afară. Ruşinea produsă lui Meleşcanu şi fiicei lui, nu a avut margini şi, în şuturi, ea a fost dată afară şi de la PNL. Acum a venit să-şi arate hidoşenia şi ura faţă de cei care au respins-o, intrând în PDL, un loc ideal de a refula şi de a se răzbuna. Este exact situaţia Alinei Mungiu – care după ce a pierdut poziţia de candidat la europarlamentare, i-a luat Dumnezeu minţile. Încă o femeie urâtă, operată şi siliconată degeaba, s-a alăturat celorlalte urâte şi frustrate de la democraţi. A decăzut de tot PDL-ul! Crin Antonescu a “ghicit-o” bine pe “coţofana-cameleon” Adriana Săftoiu.

     El a spus clar şi răspicat că “Doamna Săftoiu este doar o biată trompetă isterică a PDL” şi, de aceea, a şi dat-o afară din partid. Iată că, de data asta, Crin a avut perfectă dreptate. În timp ce PNL îi racolează pe mai toţi locotenenţii lui Blaga, acesta din urmă a ajuns să se împopoţoneze cu ceea ce Antonescu a aruncat la gunoi. Atmosfera politică din ţară devine irespirabilă. Se simte în aer că atacurile la Traian Băsescu – Victor Ponta – Parchete – Occident se vor înteţi din toate direcţiile, inclusiv dinspre PDL. Bravo Blaga! Dacă am mai avea încă 20 de Săftoaice care să presteze în alcovurile membrilor de partid importanţi din întregul spectru politic, am rezolva toate problemele ţării. După ce a distrus PNL-ul şi pe Meleşcanu, devenind amantă de ocazie a ginerelui acestuia, a fost eliminată, pentru că, totuşi, “damele prea expuse” nu sunt agreate şi tolerate prin partide. Oare ea a revenit acolo unde nu i-au rămas nici măcar urmele ca să distrugă niscai căsnicii în PDL? Super tare ştirea asta. Bordelul lui Blaga s-a întregit!

     Fata este o ratată anostă, care deşi este mai mereu pe la TV, se dovedeşte o incompetentă care nu a strălucit în nimic, n-a făcut nimic bun niciodată, decât a distrus căsnicii. S-a operat, şi-a pus botox, silicoane, dar degeaba, tot îmbâcsită rămâne. Analizându-i trecutul politic, se dovedeşte încă o dată că problema numărul unu a intelectualului român este caracterul. Madama a fost unul dintre acei liberali care au făcut-o ţăndări pe Roberta Anastase, cu furtul la numărătoarea voturilor în Parlament, iar acum redevin colege în partid, ba chiar colaboratoare. Cât despre pedelişti, ce să mai zici? – căci ei au reales-o vicepreşedintă pe Anastase şi se simt bine cu Adriana cea intransigentă (cu alţii!) alături. Blaga a vrut probabil să-i dea un bobârnac lui Băsescu şi i-a luat colaboratoarea care l-a părăsit, dar, acum, nu se ştie exact la cine “raportează” ea starea din PDL sau pe cine mai trădează.

     Sub aerul ei liniştit şi civilizat, “Pufuleţ(ul)”, după cum îi spunea Traian Băsescu, dovedeşte exact aceleaşi “calităţi” ca şi restul politicienilor, adică o lipsă totală de principii. Să fi uitat madam Săftoiu că era o biată ziaristă ce stătea cu orele şi îngheţa, în faţa sediului din Aleea Modrogan, ca să o primească Băsescu, la un interviu? Să uite această femeie că tot Băsescu a făcut-o ce a ajuns şi pe ea şi pe fostul ei bărbat Claudiu Elvis Săftoiu? Dacă nu era Băsescu şi acum era o biată jurnalistă (asta dacă mai avea serviciu). Acum se pripăşeşte la PDL-Blaga, ca să arunce cu lături în Băsescu. Mare om, mare caracter, această Săftoiu! Dar şi Blaga! O alegere neinspirată care a pus capac la toate. Mai mult nu poate Blaga. Adevărul este că Băsescu i-a făcut oameni pe mulţi fanfaroni din presă şi politicul românesc. Dacă nu exista Băsescu, mulţi ar fi fost acum nişte personaje anonime. Tare sunt curios, peste vreo 4-5 ani, cu ce o să se ocupe presa din România, dacă Băsescu va deveni un personaj de plan secund.

ROMEO POPESCU