Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

S-a rupt lanţul de iubire de la USR! Clotilde, între soţ şi partid

Nici nu s-au terminat bine alegerile parlamentare, că la USR a început scandalul. Soţul celebrei Clotilde a primit un şut în dos, fiind poftit afară din partide după ce ar fi făcut ceva şmecherii cu banii din campania electorală. Acesta a fost exclus din USR, prin votul unanim al conducerii partidului, în urma acuzaţiilor conform cărora „echipa de comunicare/campanie” a USR ar fi asociat imaginea formaţiunii cu activiştii LGBT şi cu Soroş, adică exact ce acuzau, în campania electorală adversarii politici ai USR, că această construcţie politică se bazează pe bani care provin din fundaţiile controlate de miliardarul Soroş.

Scandalul USR s-a prăbușit într-un ridicol dincolo de cuvinte. Pare-se că la partidul care ar fi trebuit să salveze dreapta din România, treaba s-a împuţit în mai puţin de câteva zile. USR-iştii soroşti şi-au pus poalele în cap mai ceva ca ţaţele pe marginea drumului. După ce a intrat în Parlament, Uniunea Salvaţi România chiar a început să semene a partid politic românesc, dând dovadă de un cinism rar întâlnit.

Scandalul a pornit de la unele acuzaţii ale soţului Clotildei, care mai apoi a fost dat afară din partid. Pe contul de FB, Sergiu Moroianu, soţul Clotildei Armand, a postat o sumedenie de acuzaţii la adresa şefului echipei de comunicare/campanie a USR, Matei Păun, şi implicit la adresa lui Nicuşor Dan. Matei Păun a fost criticat încă din campania electorală de la alegerile locale că ar fi implicat în scandalul cu Panama Papers și că ar avea vederi pro-Putin.

Sergiu Moroianu este prieten din studenție cu Nicușor Dan și împreună cu acesta și cu soția sa Clotilde Armand au înființat mai întâi Uniunea Salvați Bucureștiul (USB), transformată, după succesul de la locale, în Uniunea Salvați România (USR).

Însă prietenia nu a fost destul de solidă pentru că Nicuşor s-a lepădat rapid de soţul Clotildei când acesta nu a mai fost în stare să-şi ţină ciocul mic şi şi-a postat pe Facebook nemulţumirile.

Prinsă între iubirea de partid şi iubirea de soţ/familie, Clotilde a postat un filmuleţ pe Facebook în care afirma că are o familie unită, care nu se lasă intimidată de nicio greutate, exprimandu-şi totodată speranţa că va putea discuta cu colegii ei din USR pentru a primi o explicaţie în ceea ce s-a văzut a fi „execuţia soţului Clotildei”.

De la ce a pornit, de fapt, scandalul de la USR? De la lipsa Clotildei Armand din delegaţia USR care a mers la Cotroceni la negocieri cu preşedintele Iohannis. Soţul Clotildei l-a acuzat publice pe controversatul Matei Păun, al cărui nume apare şi în Panama Papers, că încearcă eliminarea vicepreşedintei USR din partid.

La USR a fost scandal mare pentru că Clotilde Armand nu a fost introdusă în delegația pentru Cotroceni, deși a fost principalul vector de imagine al USR.

Pentru a mai îndulci scandalul şi a nu crea prejudicii de imagine USR, Clotilde a fost nevoită, deşi nu i-a convernit deloc să-şi justifice absenţa din delegaţia pentru Cotroceni prin faptul că nu ar putea pleca de la serviciu. În realitate, însă lucrurile nu au stat deloc așa, ceea ce a stârnit furia lui Moroianu care a simțit că după ce a muncit enorm în partid, soția lui este scoasă pas cu pas din ecuația USR.

Chiar dacă Clotile nu a candidat la alegerile parlamentare, ea avea tot dreptul să meargă la Cotroceni, fiind vicepreședinte al USR ca și Roxana Wring, care nici ea nu a fost candidată.

Din delegație au făcut parte liderul partidului Nicușor Dan, vicepreşedinţii Cristian Ghica şi Roxana Wringreprezentanţi ai filialelor cu cele mai bune rezultate, Manuel Costescu, deputat ales pentru Diaspora, şi Levente Elek, preşedintele filialei Cluj.

Mizeria care a ieşit la suprafaţă din USR ne arată că politica în România nu are în niciun caz să se înzdrăvenească. Exact ca lupul care îşi schimbă părul, dar năravul ba, oamenii care fac politică sunt aceeaşi fripturişti, oportunişti şi cameleonici, pentru care interesul personal este cel care primează.