Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Punct şi de la capăt

Moto: “Hristos nimicește ura și dezbinarea – oriunde ajunge El” – Traian Dorz

Alegerile locale au luat sfârşit. După o mică pauză, a venit vremea analizelor. Dar nu înainte de a se negocia funcţiile locale şi judeţene, de a se creiona înţelegerile de după perdea, combinaţiile şi trădările. Dușmanii democraţiei au reușit, prin metode viclene, să semene o mare confuzie și neînțelegeri electorale, prin organizarea unor provocări, probabil necunoscute marelui public, acestuia fiindu-i ascunse adevărul şi realitatea. Ajungând vremea analizei marelui eveniment ce a trecut, ne-am propus să facem dezvăluiri, gândindu-ne la alegerile din toamnă acestui an când, aceeaşi combinatori politici, vor pune în practică infamele metode.

Prezentarea acestora în presă la relantiu, vor fi bine înţelese de cititori iar colaborarea electorilor la dejucarea persuasiunilor va fi frustuoasă. Comparativ cu campania electorală de acum patru ani, cea de acum a fost dezordonată şi reprobabila. Nu tu bannere, flyere, ziare personalizate, fluturaşi denigratori sau alte instrumente de informat/dezinformat votanţii. În întreaga ţară au fost inventate metode de furt masiv şi planificat prin lege, prin eliminarea observatorilor din secțiile de votare (doar PSD şi PNL au avut oameni mai peste tot), prin aplicarea unei legi aberante a alegerilor şi a finanţării presei, etc. Pe alocuri, oamenii nu și-au putut depune candidaturile, iar când au reușit s-au trezit că nu își pot face campanie.

Unde a existat alternativă, unde a fost spart, cât de cât, monopolul presei mogulizate, au fost oameni care au scos rezultate decente. Peste tot, în mai toate mijloacele de informare în masă, pe sticlă și audio (dar şi în presa scrisă), s-a clamat lupta împotriva corupţiei, aceasta fiind tema campaniei generalizate a celor care nu aveau ce prezenta electoratului pentru a le câştiga voturile. Numai că românii nu a ţinut seama de lozincile politrucilor bolşevici mascaţi, ştiind bine că “hoţii strigă hoţii”. Doar naivii şi deșurubații de la realităţile vieţii au căzut în plasă. Dar nu au fost mulţi.

Corupţia politică există şi în Statele Unite. Acolo sunt foarte mulţi politicieni care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie doar în ultimul an. Au existat şi membri ai Congresului care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie. Acestea sunt probleme cu care se confruntă orice ţară din lume. În SUA, până când cineva nu este condamnat, nu există interdicţie în a candida. La fel este şi la noi. Numai că unii români sunt mai catolici decât papa. Perverşi şi dalmaţieni. Candidatul râmnicean la Primăria Râmnicului care şi-a făcut o temă de campanie din denigrarea contra-candidatului sau Mircia Gutau, pe motivul antecedentelor sale penale, a fost Romeo Rădulescu, un fost elev în ale administraţiei publice al lui Gutău, un fost primar al localităţii unde nu a făcut nimic remarcabil decât “morminte” pe bulevardul principal al oraşului şi multă mâzgă în viaţa publică şi socială locală.

Culmea este că Romeo Rădulescu a avut probleme cu legea în Italia unde a fugit din ţară abandonându-şi facultatea. Este cazul tipic de «hoţul strigă hotu’» şi, ca urmare, simţit de electorat, a pierdut cursa. Râmnicenii au fost împărţiţi de acest individ, prin metodele lui de persuasiune securistică, în două tabere, ca şi oraşul, de altfel. Vizionarii şi cei care vor un primar gospodar dovedit aflaţi în cartierele din sudul oraşului, au votat cu Gutau, iar cei din cartierele de nord au votat cu Romeo Rădulescu. Au învins vizionării, realiştii şi cei care îşi doresc dezvoltarea urbanistică a capitalei noastre de judeţ, adică susţinătorii lui Gutau.

De acum, nimic nu se mai poate face şi Concordia trebuie reinstalată. Baronul Pierre de Coubertin spunea că lucrul cel mai important nu este să câştigi, ci să participi, aşa cum în viaţa nu contează triumful, ci luptă. Esenţial nu e să cucereşti, ci să lupţi bine. Ceea ce Romeo Rădulescu nu poate spune.