Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD-PNL, aceeași mizerie. Au apărut alternative!

În Capitală, mai toată lumea vorbeşte despre Uniunea Salvaţi Bucureştiul. O treime din voturile celor care au mers la urne au fost luate de aceasta. Victoria PSD este de necontestat dar are un pronunţat gust amărui. Liderul uniunii, Nicuşor Dan reprezintă un mare pericol pentru social democraţi, pentru că, în viitor, electoratul lor tradițional – alegători cu vârste înaintate, provenite preponderent de la sate și comune -, se va împuțina pe cale naturală. Social-democrații nu pot umple golul doar din mediul rural, ci trebuie să atragă electorat tânăr urban, așa cum fac partidele social-democrate din Europa. Electoratul cunoscut în Occident drept Stânga progresistă, a fost acaparat de Nicușor Dan, legitimat lider în București, cu șanse să repete figura şi la parlamentare. Avantajul lui este că provine din afara sistemului tradițional de partide.

În Europa, partidele de acest tip sunt pe val. Uniunea Salvați Bucureștiul, care se va transforma în Uniunea Salvați România, nu se proclamă, însă, doctrinar, nici de la Stânga, nici de la Dreapta. Se poziționează în opoziție cu sistemul tradițional de partide, pentru a capta cât mai mulți dezamăgiți de actuala clasă politică. Nicușor Dan a fost legitimat pe 5 iunie de bucureșteni drept primul lider politic din noul val. Hocus – pocus şi a mai apărut un ,,salvator” al României. Entuziasm total şi poate o punem de încă un scrutin, că în mod sigur câştigătorul va fi Nicuşor Dan susţinut de… staţi şi nu vă pronunţaţi. Aşteptaţi!

Franţuzoaica Clotilde Armând, candidata USB, face scandal pe străzile Bucureştiului. Este în rezonanţă cu cei care-şi striga ,,fericirea” pe străzile Parisului. Soroş cumpără aur, prezicând o nouă criză, Anglia se gândeşte la Brexit, NATO se ,,apără” pe flancuri iar ruşii se ,,joacă” prin Marea Neagră. Inamicul numărul unu în România, al corupţiei şi sărăciei, este acum Nicuşor Dan. Şi totuşi, cine îl sponsorizează? Cine-l susţine? Unde a stat ascuns acest mare politician de succes? Cum de nu l-au descoperit românii mai devreme? Dacă susţine o franţuzoaică, pe neamţ – l-am ales noi, pe Cioloş franţuzitul – l-a numit neamţul, la SRI – românul Helving, la DNA – românca cu nume de împrumut maghiar, primitoare de onoruri franţuzeşti, cred că ar fi cazul ca şi domnul Dan să ia lângă el o filipineză sau de orice naţie agreată de “elită mondială” sorosistă.

Acest personaj nu este altceva decât un produs al FSN-PSD, pregătit să îşi intre în rolul de „iepure” la momentul potrivit. I-am urmărit limbajul, modul de-a îşi expune viziunile, gândirea, logica, etc. şi toate au în final acelaşi rezultat, acelaşi numitor comun, limbajul limbii de Lemn, ceea ce arată că a fost instruit în „Primăverii”. Pe Nicuşor Dan l-am alăturat, de la început, unor mişcări ca Podemos sau Syriza, care sunt mişcări anti-sistem. Din păcate, aceste partide, în afara canalizării Greciei, în mod hotărât, spre dezastru, blocarea Spaniei, care are nevoie de alte alegeri şi mult tam tam în Italia, nu au arătat nimic. Cei care au pus, pe ici pe colo, treaba pe roate, au venit tot din partidele tradiţionale, dar reformate, unite, etc. E drept e vorba de o Italia, o Canada, etc, ţări care nu au trecut prin comunism şi nu au monopolul gen aparatcik în viaţa politică, devenită muzeu de exponate penale.

Un lucru este cert: de acum încolo, PSD și PNL nu vor mai putea să mai convingă electoratul tânăr. Ambele partide sunt, în opinia noului val de alegători, expirate. Tinerii se vor orienta către partide noi. PSD și PNL riscă să devină irelevante.