Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poporul vrea să fie minţit

     Joaca de-a politica, la românii împărţiţi în două, continuă să adâncească falia dintre normal şi original, dintre muncă şi hoţie, dintre realitate şi manipulare. România este ţara păstorită de comuniştii care nu mor niciodată. Stânga feudal-pesedistă înnobilată cu iz de libertinaj antonescian, pluteşte peste mulţimea dezorientată de succesele tovărăşeşti. Iar deasupra tuturor tronează indolent făclia ideologică a partidului stat, dominat de exerciţiul mancrut al adepţilor care cred că atunci când furi de la stat nu e chiar furt, e exerciţiu politic. De anul trecut, încet, dar sigur, USL, în frunte cu Ponta, distruge tot ce lăsase bun guvernul Boc: o imagine de ţară respectată, o asanare macro-economică şi o creştere de peste 2%.

     Catastrofala incompetenţă a guvernului actual a gonit investitorii străini, iar puţinele resurse interne, în loc să fie dirijate spre investiţii creatoare de locuri de muncă şi, ulterior, de venituri suplimentare bugetare, sunt risipite pentru plata unui aparat bugetar monstruos, un guvern şi un parlament hidrocefale şi mărirea veniturilor straturilor sociale asistate, care votează cu cel care le dă o pungă de mălai. Pe acest fond, este curioasă atitudinea de paralizie a spiritului civic al românilor în frunte cu sindicatele şi ONG-urile, faţă de absurditatea guvernării USL, ceea ce duce la concluzia că poporul vrea să fie minţit.

     Crin Antonescu, aspirantul candidat la preşedinţia României, a promis că odată cu venirea uslamiştilor la putere se va închide capitolul crizei în România. “Cu cât votul va fi mai zdrobitor pe 9 decembrie pentru USL, cu atât închidem un capitol urât din istoria acestei ţări. Aceste alegeri vă rog să le vedeţi ca pe o şansă să ieşim din necazuri şi din sărăcie”, a promis acesta. Şi cu ce ne-am ales? Nu mai avem necazuri şi sărăcie? De-abia acum se simte sărăcia şi că guvernul are o strategie naţională anti-românească. Strategia lui este de lichidare a marilor societăţi comerciale ale statului prin favorizarea căpuşelor acestora. Exemplele cele mai recente sunt: Oltchim, Tarom şi, acum, CFR Marfă. La Oltchim, s-a pus la cale un tun care, dacă nu se amesteca Dan Diaconescu în privatizarea cu dedicaţie, astăzi, probabil, Oltchimul ar fi fost în curs de predare la fier vechi (vândut pe o sumă derizorie, iar profitul substanţial ar fi fost canalizat unde trebuie).

     Învăţând din experienţa Oltchim, s-au modificat puţin regulile de privatizare dar tunul trebuia să existe. Pentru aceasta, în timpul privatizării, s-au schimbat regulile, astfel încât câştigătorul preferat era asigurat. Pentru ca răspunderea să nu cadă pe cei care au pus la cale tunul, semnarea actelor urma să se facă de către o persoană care şi aşa avea probleme grave cu justiţia, cu o zi înainte de plecarea premierului în concediu. Dar preşedintele Băsescu le-a stricat planul. După ce s-a făcut de râs cu fuga de răspundere, Ponta a ales să plece în vacanţă la… Miami. În ţară, concediile nu sunt pentru nivelul său. Preşedintele îşi face concediul pe Litoral şi conduce Dacii româneşti, Ponta „socialistul” îşi petrece concediile în străinătate şi conduce maşini străine de lux. Fiecare cu „ideologia” lui.

     Astfel, omul îi sfidează pe români. În timp ce mii, zeci de mii de copii nu merg la şcoală din cauza sărăciei, Ponta anunţa senin pe tv-uri că l-a înscris pe fiu-său la o şcoală particulară pe motiv că ar fi cea mai apropiată de locuinţa lui. În timp ce milioane de români abia trăiesc de la o lună la alta şi întind puţinul venit pentru pâine, Ponta îşi petrece vacanţa la Miami – este inutil să întreb pe banii cui. Nu înţeleg ce caută la conducerea ţării guvernanţii care nu sunt în stare să facă nicio privatizare ca lumea. România şi românii trebuie să trăiască din ceva, nu poţi să distrugi tot şi să trăieşti din banii împrumutaţi de la FMI. Banii de la FMI trebuie daţi înapoi, cu tot cu dobândă. De unde îi vom da, dacă distrugem toată economia ţării, din ce vom mai trăi, când toţi vor refuza să ne mai împrumute?

     Cum să nu-l înjuri pe premier?! Păi, nu este el premierul celui mai cinstit guvern în care au activat penalul Fenechiu sau incompatibilii Mang, Isar etc.? Nu a criticat el, din opoziţie, exploatarea gazelor de şist, extragerea aurului la Roşia Montană, privatizarea CFR, listarea Hidroelectrica, disponibilizările sau măririle de taxe şi acum le pune el în practică? Nu l-a terfelit el pe Boc pentru că îşi angajase o nepoată la SGG, iar acum guvernul geme de prieteni, fini şi naşi (Oprea, Şova, Rusanu, Cazanciuc)? Nu a ajuns şomajul în România la recordul ultimilor trei ani (iar premierul acceptă explicaţia ministrului muncii cum că ar fi din cauza picaţilor la bac… păi, anul trecut au fost mult mai mulţi) şi inflaţia pe locul I în UE?

     Problema lui Ponta este una generală, care se referă la ambiţioşii ce nu sunt destul de inteligenţi să realizeze că o pălărie la care au aspirat şi pe care au obţinut-o este mult prea mare pentru capul lor. Până când electoratul se va trezi din adormirea la care l-a supus procesul electoral din decembrie anul trecut, ţara va intra în haos, iar investiţiile externe vor fi îngheţate. În aceste condiţii, Ponta, dacă ar fi deştept, ar demisiona, atenuând astfel infracţionalitatea actelor sale. Pentru că nu mai este mult până când ţara se va revolta şi lumea civilizată va sări iar în sprijinul statului de drept al cărui simbol este preşedintele Băsescu! Şi-apoi să mi te ţii…

ROMEO POPESCU