Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Petarda de la CET

Motto: “Mult zgomot pentru nimic şi multă vorbărie în acelaşi scop” – Clement Zygmond

Afirmaţia de mai sus are în vedere controlul şi raportul făcut de doi inspectori ai ANAF, cu privire la cele reclamate de un politician vâlcean despre presupuse ilegalități comise de conducerea furnizorului de căldură din municipiul Rm. Vâlcea (CET), susținut și de câțiva prăpădiți care scrijelesc hârtia prin presa locală, raport care se va dovedi, până la urmă, o petardă cu consecințe doar defăimătoare, calomniatoare și insultătoare. De multă vreme, românul a renunțat la a mai fi poet și s-a făcut scriitor. “Scriitor” la organele statului, în baza ulcerației care dictează sentimentul de a dori moartea caprei vecinului. Iată, de-abia post decembrist, rezultatul alfabetizării forțate făcută de comuniști, până în Lovitura de stat.

Concluzia mea este că un stilou aflat în mâna unor proști, devine mitralieră. Ca și în cazul acesta. Dictat de forțe obscure, controlul a vizat trei aspecte, nedefinitorii pentru scopul urmărit, a acoperit, prin omitere, favoriții “regimului” și a dictat abuziv recuperarea unor sume de bani apreciate drept nemeritate de la aceia care au prestat servicii în favoarea unității comerciale cu capital de stat, deși există semnate și derulate contracte economice cu statut reglementat prin lege.

Referitor la ambianța derulării contractelor și îndeplinirea scopului existenței lor, zilele trecute, conducerea CET a emis un comunicat prin care, printre altele, a afirmat: “Folosim această ocazie pentru a mulţumi tuturor prestatorilor de servicii din acest domeniu (presa locală – n.r.) care în mod profesionist şi onorabil au promovat imaginea CET Govora atât de corect”. Apoi, la concluzii, depășindu-și competența, inspectorii de control economic, au și încadrat “faptele” în Codul Penal, de parcă ei ar fi procurorii. Deci, după mintea acestora, conducerea unitații supusă batjocorei, trebuie să recupereze banii de la casele de avocatură care au apărat unitatea și le-au adus avantaje materiale și de la mijloacele de informare în masă, pentru că, acestea nu ar fi publicat anunțuri ci au făcut doar “servicii publicitare”, de parcă anunțurile nu ar fi făcând parte din aceste servicii. Deh, alfabetizarea forțată de care am amintit mai sus.

Apoi, având o apreciere în afara logicii și a legii, “procurorii” de la ANAF, au exceptat de la sancțiunea recuperării serviciilor făcute, unui număr de 10 mijloace de informare locale care, de-alungul întregului an 2014, au prestat aceleași servicii, cu contracte legale dar, se pare, cei în mâna cărora s-a aflat stiloul transformat în mitralieră, au (și ei) pupilii lor (evit femininul termenului!). De ce asta? Egalitatea este doar pentru dulăi? Să fim serioși. Ziarele şi posturile TV vânate prin raportul ajuns (deja) la DIICOT, sunt cele care îi critică pe liberali și asta nu le convine indivizilor anti-democrați care profită de “copilăria” oamenilor Puterii din județ, de absenteismul politic evidențiat după moartea singurului social democrat cu sânge-n instalații – fostul președinte Ion Câlea și încearcă să pună botniță presei libere.

De altfel, liderul PNL Vâlcea – deputatul Cristian Buican a și făcut public motivul acesta, menționând că va închide toate ziarele care critică activitatea organizației lui, tăindu-le contractele de publicitate la firmele unde statul este acţionar majoritar. Ceea ce se și întâmplă. Așadar, asistăm la un atac murdar împotriva libertății de exprimare și la un curaj nebun din partea deputatului liberal de a afirma și face asta. Pe toți aceia care jubilează la bucuria presupuselor necazuri ce se vor pricinui mijloacelor de informare, îi sfătuim să nu se grăbească. Oamenii legii vor constata că toate contractele derulate de mass media locală la CET au fost legale și contravaloarea prestației lor este justificată.