Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pe 26 mai mă duc la vot

Am mai spus-o și o repet, nu este adevărat că alegerile europarlamentare nu au miză. Au pentru următorii cinci ani o încărcătură semnificativă și mă refer aici la importanța lor intrinsecă. Fiind parte integrată în Uniunea Europeană suntem ghidați după niște reguli care se stabiliesc la Bruxelles. Mai cu seamă coordonatele economice și de dezvoltare sunt trasate în Consiliul Europei aparținând UE. Ne pregătim acum să mai trimitem o serie de europarlamentari acolo care, în opinia mea, sunt mai importanți decât cei din Parlamentul României. Ei sunt cei care ne reprezintă interesele statale în forurile decizionale europene. Ei sunt imaginea României și mintea și acțiunile lor în Parlamentul European ne pot schimba soarta într-un fel sau altul.
Mi-am exercitat dreptul de vot la absolut toate alegerile sau referendumurile ce au avut loc după evenimentele din ’89. Recunosc, de câteva ori, din lehamite, am vrut să stau acasă, dar m-am gândit imediat la două lucruri. Neexprimarea opțiunii la urne este cea mai mare lipsă de respect pentru cei care și-au dat viața în timpul așa-zisei Revoluții crezând cu adevărat în libertate și, apoi, acesta este poate singurul meu drept real și puternic în țara aceasta jefuită și batjocorită mai tare decât pe vremea hoardelor tătare sau armatelor rusești în care oamenii sunt doar numere pe foi și masă de manevră. Votez pentru că altfel va face asta altul în locul meu. Votez și în sinea mea asum. Votez chiar dacă o fac în mod greșit, dar o fac. Însă ceva de data acesta voi schimba.
Nu voi mai alege pe unii doar pentru că ceilalți sunt răi. Nu voi mai alege din două rele, răul cel mai mic. Voi pune ștampila pe aceia care îmi iau în serios votul și se străduie să mă convingă prin acțiuni strict legate de alegerile europarlamentare că merită girul meu. Vreau să știu cine sunt candidații, ce au făcut până acum și ce vor să facă de acum înainte. Cine își va face campanie pentru europarlamentare hulind oponenții pentru fapte care nu au legătură cu tema acestor alegeri, nu va avea votul meu. Cine va încerca să mă convingă să votez un partid sau altul pentru că are impresia că personalitatea sa poate dirija voturi, nu va avea votul meu. Cine îmi va da să înghit minciuni și promisiuni nerealiste și fără fundament, nu va avea votul meu. Voi vota curat, făcând abstracție de orice conflicte sau antagonisme politice autohtone. Vreau să-l extrag din mulțimea de partide pe acela care mă ia în serios.
Pentru votul meu trebuie să munciți și să vă străduiți să mă convingeți fără trucuri sau alte strategii perverse. De data asta pentru votul meu va trebui să fiți onești. M-ați păcălit treizeci de ani destul !