Acasă Editorial Oltchim are o mare șansă: Noul premier al României nu vrea vânzarea...

Oltchim are o mare șansă: Noul premier al României nu vrea vânzarea pe bucăți a combinatului

Deși în spațiul public toată lumea leșină de râs la auzul numelui premierului desemnat de PSD, Mihai Tudose, ca să nu mai vorbim de fața distinsului viitor premier al României, s-ar putea, ca de această dată, Vâlcea să aibă noroc. De ce spun acest lucru? Afirmația mea se bazează pe declarațiile publice ale lui Tudose, referitoare la Oltchim, de pe vremea când conducea Ministerul Economiei. Mihai Tudose a declarat ferm și răspicat că vânzarea celui mai mare combinat chimic din Estul Europei, în maniera agreată de administratorii judiciari nu este pe placul lui.

”Căderea Oltchimului înseamnă o cădere a județului ca ansamblu. Ce s-a întâmplat pe 6 martie 2017 este rezultatul a ce s-a întreprins de niște deștepți tehnocrați! Nu mă feresc de termeni… S-a votat strategia de privatizare în 2015, în aprilie, care prevedea vânzarea la pachet a întregului combinat, dup-aia au venit niște băieți foarte deștepți care au zis că e mai bine să vorbească ei cu Bruxelles-ul și s-o facă din bucățele. Odată ce s-a pornit pe acest drum și Bruxelles-ul a acceptat, puneți dumneavoastră ghilimele, acum asta e… Nu mai putem să dăm înapoi fiind supuși unei eventuale sancțiuni de ajutor de stat. S-a acceptat această reorganizare a planului cu mare atenție la ce se va întâmpla cu aceste bucăți, vor avea prioritate orice ofertă care să ducă în continuare la funcționarea combinatului, nu o vânzare pe bucățele fiindcă această vânzare nu este un scop în sine, este un mijloc ca acest combinat să trăiască! Noul plan de vânzare îl obligă pe proprietar să păstreze obiectul de activitate, prin preț care va fi mult mai mare decât la kilogram, fiindcă astea sunt temerile, vorbind pe românește: există temerea ca cineva să cumpere o bucată, s-o taie și s-o ducă la fier vechi… Oltchim-ul nu se va desființa”, spunea Mihai Tudose, din postura de ministru al Economiei.

Acum, ajuns premier, și susținut de o largă majoritate în Parlament, Tudose are în mână toate pârghiile necesare pentru a salva combinatul Oltchim și județul Vâlcea de la un faliment planificat.

Decizia şi modalitatea de vânzare pe bucăți a combinatului Oltchim au fost stabilite în cadrul reorganizării judiciare, iar cei care au decis sunt creditorii și administratorii judiciari, Comisia Europeană fiind notificată în legătură cu acest proces şi cu paşii stabiliţi. Așadar, nu cred că se mai poate face mare lucru, dar premierul Mihai Tudose rămâne, totuși, o speranță pentru Vâlcea pentru ca cel mai mare combinat chimic din sud-estul Europei să nu ajungă la fier vechi.

Vom vedea dacă securiștii polonezi de la PCC vor fi puși cu botul pe labe de ”acoperitul” nostru. Măcar un lucru bun să iasă din toată mascarada asta politică. Dacă Oltchimul va fi salvat, atunci PSD cu Dragnea și Tudose în frunte, vor avea și votul meu.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.