Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ne vrem morţii înapoi…

22 decembrie 1989. Război total împotriva Poporului Român, care trebuia să dea o jertfă de 60-65.000 de morţi, şi împotriva României – care trebuia ruptă în bucăţi. Revoluţia Română. 1.104 morţi, 3.352 răniţi, incendierea Muzeului de Artă, a Bibliotecii Centrale Universitare, a Ateneului Român, milioane de gloanţe, terorişti care “trăgeau din toate poziţiile”, tancuri, taburi, război electronic, psihologic, copii şi tineri împuşcaţi în frunte sau în ceafă, morţi arşi la crematoriu, cenuşa aruncată la canal… Revoluţie? Eram gata cu toţii să mergem să ne jertfim pentru libertate. Pentru un alt viitor. Pentru cei care vor rămâne, după. Doar nu ne omorau pe toţi, nu? Pe cine ar mai fi condus, cine mai muncea…? Întrebări grele, răspunsuri mute. Dar nu, n-a fost nicio revoluţie, a fost numai o înscenare, o piesă cu un scenariu scris de aşa-zişii emanaţi ai revoluţiei, dornici de a căpăta puterea.

Cât ne priveşte pe noi, ăştia despre care s-ar putea spune că gândim şi că nu suntem plante, vrem, cu adevărat, să ne apărăm ţara, legea, justiţia, poziţia noastră în Uniune, democraţia şi pe preşedintele Traian Băsescu, ales legitim şi suspendat printr-o lovitură de stat. De guvernanţii de acum. Cei care au organizat lovitura de stat pentru instalarea dictaturii, trebuie să-şi dea demisia: demisia de ruşine, nu de onoare. Nicăieri, Curtea Constituţională nu a spus că preşedintele Băsescu a comis o faptă gravă care să ducă la suspendare. Iar ei, în două zile, l-au suspendat, prin ordonanţe de urgenţă, cu trădători, cu furt, cu încălcarea Constituţiei. Nimeni nu mai are încredere nici în Ponta, nici în Antonescu. Morţii din decembrie se răsucesc în morminte. Nu pentru ăştia au murit ei. Vrem să se dea timpul înapoi. Ne vrem morţii înapoi! Şi de se vor putea întoarce printre noi, nu le va fi cald lichelelor care ne conduc spre prăpastie.

Deunăzi, Ponta a afirmat că speră ca preşedintele Băsescu – ce-i stă în gât şi nu-l lasă să-şi promoveze infractorii în guvern – să ajungă în faţa instanţei, lansând acuzaţii care ne lasă să aflăm cât de ofticat este de ce i se întâmplă oficial. Ar fi cazul, mai întâi, să ajungă Ilici Iliescu în faţa magistraţilor. Pentru crimele de la mineriade, pentru revoluţie şi subminarea economiei naţionale, privatizări pe un dolar etc. Lângă el, să-i vedem şi pe Petre Roman, Văcăroiu, Năstase, Voiculescu, Patriciu şi alţi hoţi. Cu averile confiscate şi ani grei de pârnaie. Apoi, se vor putea apuca magistraţii de Băsescu, Videanu şi alţii. Iar la scurt timp după aceea, de Victor Ponta, pentru CFR Marfă, Oltchim, plagiatul şi altele. Acest bufon nu face altceva decât să mimeze guvernarea României din studiourile antenei 3. Cred că pe fotoliul său din palatul Victoriei s-au ţesut pânzele de păianjen.

Aşa ceva nu s-a mai văzut în România post-revoluţionară şi poate nici în lume. Mi se pare că ar fi de bun-simţ ca preşedintele ţării, prim-ministrul şi toţi politicienii de-a valma să ceară Justiţiei să se facă dreptate, să combată corupţia, hoţia, crima organizată ş.a.m.d. La noi este cam invers. Primarii sunt în incompatibilitate, tot USL-ul se zbate să-i scape, un procuror deranjează baronetul de partid, sare cu gura USL-ul că-i mâna lui Băse. Îl caută la dosare pe Voiculescu, toată televiziunea i se face scut… Vi se pare normal aşa ceva? Aţi mai auzit ceva de fanfaronul ăla de Mazăre? De dosarele lui Năstase? Aşteptăm încă să auzim de dosarele lor în presă şi de rezultate şi de confiscări de averi. Pentru că ştim cu toţii că aşa-i drept. O spun legile ţării, o spune bunul- simţ.

Nu aveau cum să se îmbogăţească, aşa, din salarii, într-o ţară săracă şi jumulită. Acest Ponta destramă USL-ul. Spunea, pe când era în opoziţie, că are ca prioritate absolută readucerea bunăstării în casele românilor. Unde-i bunăstarea, mincinosule Ponta? Câţi dintre românii care te-au votat cu speranţe, şi-au permis un concediu de o săptămână, măcar în ţară? Câţi şi-au permis o excursie de câteva zile sau 12 zile, într-o staţiune? Tu, cu toată familia, ţi-ai permis concediu la Miami, pe banii românilor amărâţi, că România pute pentru tine, pentru aşa o familie de domni cum sunteţi voi.

Ponta nu guvernează, el joacă un rol principal de telenovelă, un rol nefast pentru România. Nicicând guvernarea în România nu a fost la un nivel atât de josnic. Ipochimenul acesta ne conduce nouă ţara? De unde, frate, limbajul ăsta de doi bani? El nu vede ce-i pe stradă? Ori îşi bate joc de noi, ori nu se dezlipeşte cu ochii de la antene. Totuși, Ponta se află acolo unde trebuie să fie, căci poporul majoritar l-a vrut acolo. Poporul, care pe vremea fanarioţilor se numea prostime, iar acum, pe vremea baronilor, pulime. Prea mult n-a evoluat respectul conducătorilor pentru “popor”, dar, când vorbesc populist în numele lui, politrucilor li se umple gura. Nu întrebaţi cu ce…

Ziua în care România va scăpa de cel mai corupt prim-ministru şi de cea mai coruptă administraţie din toate timpurile va deveni sărbătoare naţională. Iar Ponta va ajunge, până la urmă, în faţa justiţiei, mai întâi cu dosarele privatizărilor de la CFR şi Oltchim, după care, cu dosarul asasinării procurorului Panait.

ROMEO POPESCU