Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mitingul hoţilor

     Foarte mulţi aleşi locali ai USL au fost prinşi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în incompatibilitate sau conflicte de interese şi riscă să îşi piardă mandatele, motiv pentru care ei exercită acum o presiune majoră asupra Guvernului, cerându-i să modifice legea şi să îi scape de consecinţe. Legea ANI interzice aleşilor locali să reprezinte comunităţile în structurile asociaţiilor de dezvoltare şi ale companiilor regionale care dezvoltă comunităţile. De fapt, această lege este “hârtia de turnesol” cu care se pot vedea imediat toţi cei care fură din fondurile publice. Este o lege care indică extrem de clar atât hoţii cât şi complicii lor din partide.

     Legea privind incompatibilităţile a fost adoptată în 2003 de…  cine credeţi?… de cel care ratează mereu ţinta, Adrian Năstase şi a fost folosită de el ca să scoată din parlament nume grele ale opoziţiei de atunci: Patriciu, Videanu, Viorel Pană – vicepreşedintele  Senatului ş.a.. Totuşi, legea a apărut ca o necesitate a distanţării mediului politic de mediul de afaceri. ANI blochează primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene accesul la banii pe care îi primesc din CA sau AGA ale companiilor şi regiilor autonome – de energie termică, apă şi canal, transport, salubritate etc. În ultimele luni, mai mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene au fost declaraţi incompatibili de ANI. Agenţia a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 42 de aleşi locali din judeţele Sibiu şi Constanţa, ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interese local.

     Pe lista ANI, sub acuzaţia de incompatibilitate, se află preşedinţii CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu  (PSD) şi CJ Braşov, Aristotel Cancescu (PNL) dar şi primarul Sibiului (PNL) Klaus Johannis. Ciudat este că Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa şi membru PSD, a declanşat verificările ANI. Unul dintre punctele de plecare pentru acest tip de incompatibilităţi a fost şi sesizarea acestuia, el însuşi aflându-se într-o situaţie de incompatibilitate, deoarece a făcut parte din consiliul de administraţie al regiei autonome din teritoriul administrat de CJ. Constantinescu a făcut sesizarea împotriva colegilor pedelişti, pentru că primarii acestui partid vizat de el se aflau în opoziţie. Deşi există doar aproximativ 100 de primari, consilieri şi preşedinţi de Consilii declaraţi incompatibili pentru că au făcut parte din consilii de administraţie ale unor societăţi comerciale de stat, uslamiştii spun că ar exista 1.200 de aleşi în această situaţie. Iar asta nu se face întâmplător, pentru ca pe 20 august, primarii uslamişti declaraţi incompatibili vor să susţină un miting, denumit de opozanţi – deloc întâmplător – drept “al hoţilor” şi, ca atare, trebuie să fie cât mai mulţi.

     Aceasta este o ştire năucitoare care vine să întărească investitorilor străini şi lumii întregi ideea că România e ţara hoţilor. Ca în România, ţara din care au venit cei care cerşesc sau dau în cap, hoţii îşi apăra dreptul de a fura. PSD şi-a făcut un obiectiv politic din a-şi apăra corupţii şi de a intimida justiţia, la care nu renunţă indiferent dacă este la putere sau în opoziţie. Reamintiţi-vă de mitingurile de solidarizare cu Bivolaru la primele acuzaţii de corupţie din 1997 şi de mitingurile şi defilarea, în frunte cu Victor Ponta, Adrian Năstase, Adrian Severin (care ne-a făcut ţara de râs în Parlamentul European, fiind prins de ziarişti cerând mită), Marian Vanghelie, Robert Negoiţă, Nicolae Bănicioiu etc., prin Piteşti, în sprijinul lui Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de corupţie, în ianuarie 2011. Solicitările aleşilor locali ai USL de a restructura legea care le dă bătai de cap, arată dispreţul pe care îl au faţă de angajamentele pe care România şi le-a luat în relaţia cu Uniunea Europeană şi că sunt dispuşi să calce în picioare şi MCV, şi şansele României de a intra în Schengen, şi rigorile Comisiei Europene. Modificarea legii ANI va duce la blocarea fondurilor europene. Cât de prost trebuie să fie un contribuabil european să înghită că legea în România permite să li se fure contribuţiile?

     Reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România vor veni la Guvern pe 20 august să protesteze pentru modificarea legii. În loc să facă curăţenie şi să susţină moralitatea, guvernul, Victor Ponta, PSD, PNL, PC şi Antenele 1, 2, 3 vor să modifice legea în favoarea a 1200 de… hoţi. Vor o lege care să permită să se fure! Pe 20 august trebuie să ieşim în stradă. Trebuie să ieşim în stradă oricând se depune vreo iniţiativă legislativă care se doreşte să le dea unora libertatea de a fura. Dar, oare, cine va mai ieşi în stradă? Ce facem? Ne facem hoţi şi noi? Dar nu prea mai e de furat… Plecăm noi din ţară? Dar unde? Că ni s-a dus buhul peste tot şi este criză. Ar mai fi soluţia să plece ei. Dar de-abia au luat ciolanul la ros şi nu-l vor lăsa până nu-l vor raşcheta până la luciul nimicului… Aşa că Dumnezeu cu mila, că noi suntem nişte fraieri!

ROMEO POPESCU

[email protected]