Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mai încet cu vodca să n-o verşi…

Moto: Unora le place să trăiască periculos, altora să moară în siguranţă

Ce se întâmplă acum în România dovedeşte că românii nu au înţeles absolut nimic din perioada 1946-2014. Am sperat ca după ’89 lucrurile să se schimbe dar îmi dau seama că m-am înşelat total în aşteptări. Ceea ce se întâmplă astăzi mă face să înţeleg ceea ce îmi era greu de acceptat până acum, anume cum au reuşit comuniştii să ia puterea în 1948. Mă întrebam cum Dumnezeu a prins comunismul atât de repede, unde era populaţia, intelectualitatea, să se revolte. Impresia era că ideologia comunistă a venit peste o populaţie de marionete sau într-o ţară nelocuită. Ceea ce s-a întâmplat atunci, cu complicitatea tacită a oamenilor simpli şi a unei părţi a intelectualilor vremii, nu găseşti în cărţile de istorie.

Este absolut incredibil ceea ce se întâmplă în momentul de faţă! Am senzaţia că asistăm, aşa cum probabil au asistat părinţii şi bunicii noştri, la instalarea dictaturii – dictatura Ponta – şi a urii faţă de cea mai subtilă formă de democraţie. De când se află Ponta şi ai lui la guvernare, garanţiile constituţionale sunt puse sub semnul întrebării, legile ţării sunt pălmuite, identificarea plagiatului este bagatelizată impertinent drept „atac la persoană” şi câte altele.

Zilele trecute s-a desfăşurat vizita doamnei Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al Secretarului de Stat American, în dovedirea faptului că SUA manifestă un interes profund în dezvoltarea continuă a statului de drept, Justiţiei, deschiderii economice şi transparenţei în România. Aflând Ponta că „Vitoria Lipan” nu vine să-i dea cu baltagu-n cap, ba mai mult, îl va ignora, a decis să dea el cu bâta-n baltă primu’ şi să dea bir cu fugiţii. Nici nu ştie cât rău a putut să-şi facă, prin această fofileală de Dâmboviţa. Să ai 70% în Parlament, să ai guvernul în subordine şi să nu te bage nimeni în seamă, este semn rău.

Pe lângă toate astea, nu ştiu cum să spun, dar să îţi bată o doamnă la uşă iar tu să tragi jaluzelele, să dai drumul la câini şi să stai ascuns sub pat, să nu o inviţi la un ceai în casă, ştiind că vine din frig, este nu numai o dovadă de laşitate ci şi lipsă de diplomaţie, bun simţ, de cavalerism. Goarnelor obosite şi ruginite ale susţinătorilor de serviciu ai USL care susţin că ne închinăm Americii, le răspund simplu: după ce am avut parte de ruşi din 1944 încoace, nu există altă soluţie ca să scăpăm de cancerul socialist care roade societatea românească! Faptul că oamenii lui Ponta au fost complet neglijaţi, că televiziunile de la care guvernează el în fiecare seară, n-au fost invitate la masă rotundă, că Tiberiu Niţu – procurorul general a rămas neconsultat, că Antonescu, la fel, a fost ocolit, sunt semnale puternice, date mai puţin românilor, care nu prea înţeleg subtilităţi de genul ăsta, cât comunităţii europene. Şi atunci s-a dat ocupat tare, plecat din ţară.

Mâine, vom auzi cum l-a înfruntat el pe marele licurici, căci, nu-i aşa, trebuie să stăm drepţi, să nu ne mai urecheze americanii, căci nici măcar ruşii nu mai îndrăznesc. Prim-mitomanul ţării e atât de previzibil, că poate doar nevastă-sa mai dă ochii peste cap de admiraţie. De aceea, se poate relua lozinca din trecut „Victor Ponta pentru noi, este Petru Groza doi”. Moşierului comunist puţin îi pasă de indignarea Vestului. La fel şi arendaşului neo-bolşevic. Statul de drept îl exasperează şi va face tot ce-i stă în puteri spre a-l sugruma aflat de sub pulpana rusească. De aceea, a sosit momentul unei reale şi vibrante mobilizări civice. Până nu va fi prea târziu!