Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Madam Cocoş nu-i decât o găină

Într-un interviu acordat unei agenţii de ştiri, Elena Udrea – celebra fostă madam Cocoş, a anunţat că a depus un denunţ la DNA pe numele directorului interimar al SRI, Florian Coldea. Ea l-a acuzat că a instrumentat o campanie împotriva sa şi că i-ar fi cerut fostului său soţ, Dorin Cocoş, să-i dea 500.000 de euro deputatului Sebastian Ghiţă, pentru a-i susţine televiziunea, România Tv. Declaraţia Elenei Udrea a venit la o zi după ce a fost audiată la DNA şi acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţii. Circ, circ şi iar circ!

Nuţi a ajuns o pasăre ciripitoare care a început să dea din guşă, spre deliciul publicului. Ca de obicei, arată şi Nuţi spre alţii şi, probabil, ştie ea „ceva”, dar asta n-o poate scoate basma curată. A fost şi este şi ea în horă. Găina vopsită, paparuda mahalagioaică, super politiciana, e, de fapt, o jagardea infractoare. Asta a fost continuu: numai mână-n mână cu infractorii, dar ea nu ştia nimic. S-a găsit ciocănitoarea să ciripească! De ce acum? De ce n-a dat pe goarnă la timpul respectiv? Este grotesc şi halucinant interviul Udrei. La un moment dat spune că Ponta, înainte de alegeri, l-a atenţionat pe Coldea că va trebui să-şi caute serviciu dacă va ieşi el preşedinte.

Ea leagă explicit ieşirea ca preşedinte a domnului Iohannis şi de sprijinul dat de SRI, iar păstrarea generalului pe post, după demisia lui Maior, o confirmă, zice ea. După cum se vede, madama este destul de panicată şi va trage după ea multă lume, dacă nu va avea garanţii serioase că scapă. Nu am fost fan Udrea şi nu am votat-o, dar dacă are dreptate este catastrofală treaba. Se pun câteva întrebări cutremurătoare. Ce fac aceşti oameni în spatele nostru? Nu pe noi ar trebui să ne apere şi să ne reprezinte? Nu se tem de Dumnezeu să ne desconsidere, manipuleze şi posede în aşa hal?

Dacă cele declarate de Elena Udrea se confirmă, situaţia e cam verde în ţară. Acuzaţiile care îi sunt aduse până în momentul de faţă par nişte glume şi, pentru asemenea acuzaţii, în orice altă ţară, nu ar fi fost pusă sub control justiţiar. E vinovată că a ştiut că Cocoş e implicat în afaceri dubioase? A divorţat de el tocmai pentru că a bănuit aşa ceva? A introdus falsuri în declaraţia de avere? Nu cred că e atât de toantă. Vrem, nu vrem, Elena Udrea este o vedetă. Este foarte frumoasă şi, într-un plus care o avantajează, este şi drăgălaşă. Unii, mai ales unele femei o clasează la „caru’ cu vedete”. Nu are rafinamentul, perfidia femeii de succes din spatele bărbaţilor.

Ambiţioasă, inteligentă, harnică, ea a vrut să fie în faţă, să se ia la trântă dreaptă cu cei puternici. Calităţile ei au făcut-o uşor remarcată, mai ales de către bărbaţi. Şi Traian Băsescu a remarcat-o şi a folosit-o în rolul de vedetă, în înţelesul marinăresc. În DEX, vedetă = mic torpilor cu viteză foarte mare, folosit pentru patrulare. În specificul politicii noastre dâmboviţene, s-a detaşat întrebarea: care dintre cele două personaje – Băsescu şi Udrea – a fost la timona? Vedeta rapidă sau cuirasatul? Au navigat mult timp în „formaţiune”, uneori pe vreme rea, cu valuri mari şi vijelii periculoase, atacaţi permanent de piraţii din politică.

Cuirasatul şi-a încheiat „durata de viaţă funcţională”. A lăsat urme pe unde a navigat. A scufundat multe vase de război inamice lui şi ţării, şi-a folosit, la vedere, tunurile şi rachetele din dotare. S-a ales, şi el, cu multe avarieri. Acum, la sfârşitul carierei de război, unii propun depunerea cuirasatului într-un muzeu al navelor militare de succes. Alţii propun să fie dat uitării, chiar scufundat în adâncurile din care să nu se mai întoarcă, chiar să nu mai fie văzut. Dar ţara a achiziţionat recent un vas de mare tonaj, de concepţie germană, fabricat în România. Se spune că şi lumea aparent moartă este vie. Dacă este aşa, ce o fi gândind şi simţind cuirasatul când vede cum se scufundă vedeta?