Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lovitura de stat ratată

De o săptămână, în întreaga presă românească se scrie într-una „Udrea – Băsescu la puşcărie”, combinând aceste 4 cuvinte în diferite moduri. Cu siguranţă, în privinţa lui Traian Băsescu, asta e o dorinţă, nu şi o realitate. Deocamdată, împotriva Elenei Udrea a început urmărirea penală dar, până la puşcărie, mai moare măgaru’, se mai pierde samaru’. Totul va putea fi altfel, după cum vor unii jurnalişti, doar dacă în acest caz se va judeca situaţia, în urgenţă, într-o lună, în aşa fel încât „blonda de la Cotroceni” să intre la puşcărie chiar înaintea inculpaţilor principali.

Observăm cu toţii că începerea urmăririi penale în cazurile Ariton – Vosganian se tot plimbă de la o uşă la alta iar Borbely e de neclintit şi de neadus în faţa judecăţii. Nu se poate să nu observăm asemenea diferenţe. Udrea a fost executată în doi timpi şi trei mişcări. De ce? Propaganda Penalilor din România, întruchipată de Antena 3, România TV şi de liderii PSD, a folosit declaraţiile ei pentru a lansa un atac fără precedent împotriva Justiţiei, a statului de drept, a luptei împotriva corupţiei.

Din celulele de lux, în care pot să-şi continue afacerile veroase, şobolanii au pornit o ofensivă menită a pune la îndoială toate sentinţele date de Justiţie în ultimii zece ani în cazurile celor care au jefuit ţara. Un apropiat al Famigliei Ponta a şi cerut revizuirea tuturor proceselor în care au fost condamnaţi corupţii PSD, aducând drept argument dezvăluirile Elenei Udrea. Puţină lume îşi dă seama de lovitura năprasnică administrată luptei împotriva corupţiei de spovedaniile Elenei Udrea, nişte minciuni bine croşetate. Seamănă cu o nouă lovitură de stat, aidoma celei din 2012.

În fine, parlamentarii şi-au dat acordul pentru anchetarea şi reţinerea individei. Dar s-a eşuat! Escortată de poliţişti la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie unde se va stabili dacă va fi arestată sau nu, ea şi-a dus ostentativ degetul la nas, repetând gestul făcut în Parlament, când colegii săi din Camera Deputaţilor au încuviinţat toate cele şase cereri ale procurorilor anti-corupţie de urmărire penală şi arestare preventive. Udrea îşi închipuie că o mai poate salva cineva. Mi-e şi milă de ea cât este de naivă.

O să ia puşcărie de o să se sature, pentru toată banda. Să colaboreze cu procurorii, este singura modalitate de a-şi uşura situaţia, altfel va fi chiar vai de capul ei. Aduceam aminte, în editorialul trecut, de mafiotul italian Tommaso Buscetta, cel mai important pocăit din istoria Mafiei, care, odată ajuns în arest, a avut două variante: „legea tăcerii” şi multă închisoare (pe viaţă, probabil) sau delaţiunea însoţită de intrarea într-un program de protecţie a martorilor. A ales varianta a doua, contribuind la decimarea Mafiei şi a intrat într-un program de protecţie în SUA.

Nu s-a mai aflat nimic despre el, până acum. S-ar putea ca şi Elena Udrea să ajungă martor principal pentru pornirea dosarelor EADS şi Microsoft, martor ce va fi pus sub protecţie, după începerea anchetei. Este imposibil ca timp de 9 ani Elena să nu fi auzit de crima organizată la nivel de Guvern şi, cum nu începe ancheta, Elena poate pune gaz pe foc, chiar unde trebuie, la DNA, unde se lucrează americăneşte.

Cum a plecat Băsescu de la Cotroceni, cum se simte iz de Românie condusă după sistemul Năstase -Tăriceanu! Vin vremuri nu atât de negre, cât mai degrabă tulburi şi neliniştitoare. Dovedim că suntem o Românie cu bărbaţi misogini şi femei devorate de invidie. O Românie în care furtul este generalizat iar „capra vecinului” este religie. O Românie care este o ţară bogată, din moment ce s-a furat la proporţii de epopee şi totuşi oamenii mai trăiesc încă. Scandalul Udrea, cu verva DNA-ului şi a parlamentarilor, este o manifestaţie de forţă. A cui forţă? România împotriva Elenei Udrea. Straşnică bătălie. Şi totul înainte ca justiţia să se pronunţe.