Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Loteria lui Gigi

România a devenit o nouă Americă, ţara tuturor posibilităţilor, dar pe invers, țara unde, printre multe altele, un infractor de drept comun este vedeta la TV doar fiindcă dă cu bani în stânga şi dreapta. Ce meritocraţie, ce performanţe profesionale? Suntem ţara unde hoţia creează oportunităţi de îmbogăţire inimaginabile, unde hoţii conduc ţara şi sunt bociţi dacă sunt prinşi. Hai să vedem ce ţară din UE se poate pune cu noi? Pe toţi i-am bătut la sărăcie, boală, hoţie. Să moară de necaz, nu alta!

Hoţii bogaţi, corupţii, evazioniştii – sunt răsfăţaţii Justiţiei. Ce închisoare e asta în care condamnatul îşi permit tot felul de răsfăţuri, plasme, telefoane mobile, simulacre de activităţi culturale, ştiinţifice? În care finul e pus să presteze munca la firma naşului şi, pentru munci de pe urma cărora societatea nu obţine un folos concret, li se scade pedeapsa. E o bătaie de joc! De câteva zile, cazul Becali a reapărut pe prima scenă a vieţii publice. Persoana privată de libertate Becali a fost eliberată din Penitenciarul Poarta Albă, pentru 24 de ore. Afaceristul a revenit în libertate într-o limuzină Rolls Royce. Cu ea a defilat prin nordul Bucureştiului, pe traseul casa din Pipera – cimitirul Pipera – Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov – Boogie Bar, de acolo revenind acasă. Alaiul a fost compus din vreo zece care de televiziune, maşini de paparazzi şi maşinile lacheilor săi. Astfel, se poate observa că Becali este un reuşit bufon!

Din vremuri îndepărtate, la curte, Regele a avut nevoie şi de măscărici. El există şi în 2014, momentan încarcerat. Mie, un bufon adevărat, îmi provoacă buna dispoziţie. O paţachină ca Becali, îmi provoacă repulsie, scârbă şi dispreţ profund, dar şi pentru cei care, conştient sau inconştient, au permis unor nulităţi ca el să ajungă repere morale şi să se erijeze în ceea ce nu sunt: oameni adevăraţi.

Milioane de români sunt extrem de săraci. Din puţinii bănuţi pe care îi au, îşi încearcă „ultima şansă”, câştigul la loteria de stat – Loto. Toţi se visează cu milioane de euro în mână, să scape de sărăcia lucie. Ei nu ştiu sau fac abstracţie de faptul că şansa fiecăruia de a câştiga la loterie (oricât de puţini lei!) este de: 1/14.000.000. La fiecare tragere, există 14.000.000 de combinaţii posibil a ieşi din „roata norocului”, din care jucătorii cumpără numai vreo patru, cinci milioane de combinaţii (bilete). Restul de şapte, nouă milioane rămân ale loteriei române – organizatoarea tragerilor, din care o parte covârşitoare revine grecilor care ne-au vândut „şmecheria” vânzătoare de iluzii. Fiecare dintre cei patru-cinci milioane de jucători – cumpărători de bilete – vrea să îi iasă lozul câştigător. Partea majoritară, cea a 7-9 milioane de necumpărători de bilete – loteria română şi grecii speră şi ei să le iasă lozul câştigător. Loteria este o criminală vânzătoare de iluzii, pentru cei extrem de săraci.

Oierul Gigi s-a prins repede la şmecherie, a înfiinţat şmecheria „Gigi” şi împarte, din când în când, nişte bănuţi sărăcimii. Puţini sunt cei ce prind câte un bănuţ sfinţit de Gigi, dar toţi speră, se iluzionează că vor fi câştigători, dacă stau prin preajma oierului, dacă îl ovaţionează, dacă îl votează ca să ajungă în parlament, în comisia de Justiţie sau în parlamentul UE. Gigi a înfiinţat astfel „Loteria Gigi”. Joacă la ea milioane de români săraci. Pentru câţiva bănuţi care i-ar reveni unuia dintre milioane de jucători la această loterie, naivii jucători îi creează oierului faima, îi fac reclamă de „binefăcătorul tuturor săracilor”, de „sfântul României”.

Faptul că sunt interesaţi milioane de jucători de „Loteria Gigi”, aproape toţi privitori la TV, determină posturile TV (toate!) să îl ţină în prim plan, să îl vadă tot românul. Companiile TV fac acest lucru pentru rating. Şi fac un troc: rating – adică bani, contra reclamă făcută „Loteriei Gigi”.