Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Judeţul Vâlcea nu mai e misogin! Două femei în Parlament

După rezultatul alegerilor din data de 11 decembrie 2016, avem cel puțin 2 premiere la Vâlcea: în primul rând, județul va fi reprezentat în Parlament doar de vâlceni get-beget, oameni cunoscuți în județ, iar liberalii au luat o bătaie electorală, pe care nu o să o uite aşa de uşor.

Rezultatele de la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 ne arată, la Vâlcea, un PNL anemic, sufocat de tupeul, aroganţa şi îngâmfarea liderilor, care nu a reuşit să ajungă nici măcar la 20%, liberalii obţinând 19%, şi un PSD, disciplinat, organizat şi bine determinat, care a obţinut 55%. Cred că este fără îndoială cea mai usturătoare înfrângere liberală din ultimii ani. Practic, liderul PNL Cristian Buican nu şi-a îndeplinit niciun obiectiv electoral asumat înaintea alegerilor locale şi parlamentare. În afară de faptul că doar domnia sa a ajuns în Parlament, desigur. Ar fi fost de râsul curcilor să fii ajuns şi şomer!

În cel de-al doilea rând, asistăm dacă aș putea spune așa la o premieră istorică. Există posibilitatea ca două femei din Vâlcea să devină parlamentar. Prima este social-democrata Daniela Oteșanu, care și-a adjudecat deja fotoliul de parlamentar, aflându-se pe poziția a doua la Camera Deputaților, iar cea de-a doua este Iuliana Moise, cea care este foarte aproape de Senatul României.

Iuliana Moise are șansa istorică de a ajunge senator, așa cum am scris și în campania electorală, şi deja lucrurile par să se aşeze pe un făgaş de normalitate.

Aşa cum stau lucrurile la ora când scriu aceste rânduri şi Eugen Neaţă este deputat în urma redistribuirii, iar Iuliana Moise şi-a adjudecat deja mandatul de senator. Doamna Moise este cea care a plecat din PNL după simulacrul de competiţie internă, în care a pierdut în faţa lui Stănculescu. Iată că buicănismele ieftine au expirat foarte repede. Iuliana Moise, sătulă de mizeriile din PNL, a plecat la ALDE, l-a concurat pe Bulacu, fost camarad de PDL şi bun prieten de familie (chefuri, concedii, chermeze etc.) şi are toate şansele să-i ia şi locul în Senat.

Liberalii din Vâlcea au decontat la aceste alegeri tupeul, aroganţa şi îngâmfarea de care au dat dovadă liderii lor, şi locali şi naţionali. Electoratul le-a răspuns cu aceeaşi monedă, trimiţându-i aproape la lada de gunoi a istoriei. Este inadmisibil ca plecând de la trei mandate eligibile, unul de senator şi două de deputaţi, când s-a tras linie doar Buican să ajungă în Parlament. Vorba aceea: ceva este putred în Danemarca! Liberalii din Vâlcea trebuie să-şi facă curăţenie în ograda proprie, iar cei care au pierdut să facă un pas în faţă! Aşa ar fi corect.