1

Jana nu e moartă!

Moto: „Ascultă, priveşte şi taci!…/ Din braţe fă-ţi aripi de fier/ Şi zboară cu ele spre cer!…” – Ion Minulescu

În urmă cu doar 5 luni, PSD a adoptat un cod de integritate în care se vorbea despre principii şi valori morale. Adoptat cu mare tam-tam după tragedia de la Colectiv, într-o tentativă de spălare de păcate a PSD, codul de etică şi integritate a fost aruncat într-un sertar şi uitat acolo până în momentul în care Valeriu Zgonea s-a făcut vinovat de delict de opinie, cerând îndepărtarea condamnatului Liviu Dragnea din fruntea PSD. După cum spune Codul acceptat şi semnat pentru conformitate şi de Dragnea, acesta trebuia să facă pasul în spate. Ceea ce nu s-a întâmplat. Aşadar, singură victimă a codului a fost Valeriu Zgonea, sudorul format în anii lui Ceaşca, a cărui vina este că a „fluierat în biserică”.

Condamnaţii, inculpaţii şi reţinuţii PSD de până acum sunt bine mersi, la locul lor şi nici nu le crapă obrazul de ruşine. Zgonea a rămas cu gura căscată văzând cum este exclus din partid în doi timpi şi trei mişcări doar pentru că a îndrăznit să spună că „împăratul e gol”, în timp ce alţi colegi de-ai săi acuzaţi de fapte grave sunt menţinuţi în funcţii sau chiar promovaţi. Zgonea a fost exclus din partid, spre deosebire de Sebastian Ghiţă (care continuă să fie menţinut de PSD în Comisia de Control SRI, deşi e plin de dosare ca un pom de Crăciun) sau de Dan Şova, care îşi rupe pingelele făcând cărări la instanţă.

Îmi reamintesc, fără subiectivism sau părtinire, că în vremea în care PDL era la conducerea ţării, oricine, dar absolut oricine a fost prins că a furat a fost lăsat în seama Justiţiei. PDL nu s-a opus niciodată actului de Justiţie. Au fost cercetaţi, reţinuţi, arestaţi, condamnaţi toţi cei prinşi cu furăciunea. La PSD, însă, e taman invers. PSD îşi apără hoţii la Tribunal, îşi apără hoţii în Parlament şi îşi împing din nou în Campania Electorală hoţii dovediţi. Cel mai stupefiant este cazul lui Victor Ponta. Judecat pentru complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri, protagonist al unui scandal uriaş de plagiat care a ajuns inclusiv în presa internaţională, chemat la DNA să dea cu subsemnatul în unul dintre dosarele prietenului Sebastian Ghiţă (alături de care se află pe lista deputaţilor sancţionaţi pentru absenţe repetate de la şedinţele de plen), Victor Ponta este foarte bine văzut şi promovat acum de Liviu Dragnea.

Tandemul Ponta-Dragnea a condus PSD mai bine de cinci ani. În această perioadă, potrivit declaraţiilor celor doi, ei au petrecut mai mult timp împreună, decât cu soţiile lor. Şi cu toate acestea, în 2015, a avut loc o ruptură clară între ei. Atunci, liderul Dragnea le-a interzis membrilor PSD să colaboreze cu Ponta în afară partidului. Acesta se referea la fundaţia pe care fostul premier urma să o înfiinţeze. Dar mai nou, Liviu Dragnea şi Victor Ponta au ajuns din nou prieteni. De ce? Pentru că fostul premier, zburat din funcţie după tragedia de la Colectiv, continuă să resusciteze mortul USL. S-o reînvie pe „Jana” lui Margineanu.

Tovarăşul Ponta nu doar că doreşte să fie reinstalat în fruntea bucatelor, sau o hoţiei, mai clar spus, dar doreşte şi resuscitarea USL. Adică a acelei corcituri infracţionalo-politică creată doar cu scopul de a bloca Justiţia. Şi USL chiar a reuşit asta, hoţia şi minciuna, dispreţul faţă de cetăţeanul cinstit, fiind în mare vogă atunci. Acum ce face infractorul dovedit deja Dragnea? Vrea să desfiinţeze, împreună cu infractorii abia bănuiţi, nu şi dovediţi încă, Ponta şi Tăriceanu, tot ceea ce ar putea avea vreo legătură cu corectitudinea, cu dreptatea, cu Adevărul în România. Veţi vedea că Dragnea şi Ponta vor lansarea unui nou atac legislativ la adresa instituţiilor de aplicare a legii. În aceste zile, în spatele uşilor închise se desfăşoară intense negocieri pentru formarea unei alianţe anti-DNA dintre PSD, UNPR şi ALDE. Atenţie, deci!