Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Iohannis a luat telecomanda PNL

Încheiem capitolul dedicat liberalilor care au un talent incredibil de a se arunca singuri în derizoriu. Probabil acesta este și motivul pentru care Klaus Iohannis a intervenit brutal și dictatorial în joaca lor de-a politica. Până pe data de 4 august, PNL a arătat trei componente : critici peste critici la adresa PSD, găștile conduse de baronii de dreapta care se agață de puterea internă distrugând credibilitatea partidului și revolta profitorilor înaintea alegerilor europarlamentare. Nimic despre ce ar face ei cu România, cum și cu cine.

Anul trecut, pentru a obține președinția PNL, Ludovic Orban a fost nevoit să încheie niște înțelegeri cu grupările vechi ale acestei formațiuni politice, el neavând practic nicio gașcă. În urmă cu ceva vreme, exasperat de atitudinea politică și comportamentul președinților de filiale, Orban a luat decizia de a rupe pisica în două. Astfel, a inițiat o acțiune de modificare a statutului care permite schimbarea unui șef din teritoriu cu doar jumătate plus unu din voturile Biroului Național, față de două treimi cât era prevăzut. Din acest motiv și din înghesuiala mare pe un număr de opt locuri probabile pentru Parlamentul European, în PNL a început cutremurul. Partea pedelistă a arătat că stă bloc și amenința cu despărțirea, iar câțiva baronași deja cochetau cu ALDE. Scindarea în trei părea iminentă și cale de simbioză nu mai exista.

ineva trebuia să cedeze, dar nu oricum, ci la o presiune mult mai mare decât cea a schizmaticilor. Așa a intrat Iohannis în joc. I-a chemat pe beligeranți la Cotroceni, i-a conștientizat cu privire la pericolul distrugerii singurului partid suficient de mare încât să reprezinte un oponent serios al PSD și prin prezența sa la Consiliul Național, riscantă din punct de vedere al Constituției și al prevederilor legale, a calmat pentru moment spiritele. Spun pentru moment, deoarece după alegerile prezidențiale PNL se va întoarce în 2020 cu aceleași tabere, la același măcel imbecil pentru sinecuri. Urmează atunci alegeri locale și parlamentare fără niciun arbitru. Klaus Iohannis va fi în interiorul celui de-al doilea mandat, ultimul din cariera sa de Președinte și nu va mai avea influență asupra nimănui.

În ciuda aparentei așezări a lucrurilor, liberalii merg mai departe cu tesla înfiptă în testicole. Președintele lor, la cel de partid mă refer, a fost asasinat politic cu două lovituri puternice și rapide. Una, întâlnirea din Modrogan a foștilor membri PDL fără invitarea lui Orban la discuțiile lor și cea de-a doua, eliminarea de pe ordinea de zi a Consiliului Național al PNL din 4 august, la presiunile găștilor, a inițiativei acestuia de modificare a statutului. Deci, un Președinte fără nicio putere. Cine vrea să facă ceva cu liberalii trebuie să discute cu Iohannis sau cu șefii de clanuri, nicicum cu Ludovic Orban. Așa am ajuns la un PNL confiscat și disolut.