Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Înmormântarea politică a mult-prea-iubitului șef de baroni Liviu Dragnea (jupân de Teleorman)

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dat sentința în dosarul în care ministrul Liviu Dragnea este acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Condamnarea a fost cu suspendare, fiind decisă de 3 judecătoare de la instanța supremă. Asta e sentinţa? Râd şi curcile şi fazanii. Dacă nu e cu executare, se cheamă că nu există.

Ce a făcut Dragnea este extrem de grav, chiar şi cei 7,4 o ştiu. În fond el a fost maestrul de ceremonii la referendum, el e celebrul doctor Frankenstein şi, pentru ce a făcut, se impuneau ani grei cu executare, fraudarea deciziei electoratului fiind foarte gravă. DNA a descoperit 1.500.000 de voturi falsificate la Referendum. Dacă la acestea se adaugă cele descoperite de procurorii de la Parchetul General, rezultă o hoție inimaginabilă.

Condamnări (la Înalta Curte) doar cu suspendare, într-un dosar în care se devoalează mecanismele care duc la fraudarea unor alegeri, ar trebui să ne dea de gândit. Ce este mai grav: să furi 1 milion de euro, sau să furi 1 milion de voturi? Cum să-l condamni pe infractor cu suspendare? Este dovedit că înainte de referendum, Dragnea s-a întâlnit cu şefii PSD şi cu preşedinţii secţiilor de votare şi i-a învăţat cum să fraudeze. Au mers într-o cameră antifonată şi le-a cerut să lase afară telefoanele mobile. Apoi, le-a dat CNP-urile unor persoane decedate sau plecate din ţară, le-a spus să copieze pagini întregi cu votanţi reali, însă în ordine inversă, să le greşească puţin CNP-urile pentru a fi mai greu de verificat voturile multiple, le-a cerut să permită să voteze persoane care nu aveau acest drept: minori, puşcăriaşi, alienaţi mintal, le-a cerut să meargă cu urna mobilă şi acolo unde nu fuseseră chemaţi, le-a cerut să mituiască pe singurul reprezentant al fostului Preşedinte din secţiile de votare, pentru a închide ochii la frauda masivă comisă de ei, etc.

Scrie în rechizitoriu asta. Ca atare, şi el şi partidele care au pus la cale suspendarea preşedintelui prin minciună, trebuie să plătească. PNL a plătit prin scoaterea lui Crin Antonescu din teren şi prin fracţionarea partidului. PC plăteşte prin Voiculescu, PSD prin Dragnea. Ceilalţi organizatori, Fenechiu, Hrebenciuc, Roşca Stănescu sunt la răcoare. Cine a scăpat? Doar Ponta… Chiar simbolica de ar fi pedeapsa pronunţată, se dovedeşte că la referendum s-a fraudat. Dar Dragnea s-a declarat nevinovat.

Faptul că un penal se consideră nevinovat nu are absolut nici o relevanţă la gradul de vinovăţie. Cum mai e cu cel mai cinstit guvern din istoria României? Socialiştii ăştia de cumetrie sunt scoşi direct din paginile cărţilor „Ferma animalelor” şi „1984″ ale lui Orwell. Tot ce spun e de fapt invers. Dacă îţi vorbesc de cinste sunt de fapt nişte hoţi, dacă îţi vorbesc de prosperitate îţi aduc de fapt doar sărăcie. Şi populaţia adormită le înghite minciunile pe nemestecate… şi negândite…

PS – N-am să uit niciodată entuziasmul şi emoţia cu care am purces să votez liber în mai 1990. Că până la urmă am luat un teanc de buletine şi le-am băgat pe toate în urnă, e cu totul altceva. În haosul omniprezent care guverna primele alegeri libere ale României postbelice, era o joacă de copii să faci asta. De atunci, toţi cei care au condus şi guvernat ţara mi-au furat plăcerea de a vota. Acum mi-e silă. Şi, de fiecare dată când am mers, mi-am spus că e ultima oară când votez, dar de fiecare dată renunţ şi mă duc din nou, dintr-un spirit cetăţenesc pe care îl regret odată ce am aplicat ştampila. Asta până mi-a venit ideea să îmi anulez votul. Măcar să nu mi-l mai fure. Aşa că, măcar pentru asta şi tot voi fi la urne.