Acasă Editorial Inamicul statului de drept

Inamicul statului de drept

Abuzul comis de premierul Victor Ponta cu ajutorul subalternului său de la Parchetul General, Tiberiu Nițu, împotriva justiției independente, prin executarea brutală a procurorului Lucian Papici, a spulberat orice iluzie, devoalând faptul că guvernul Ponta este inamicul declarat al statului de drept. Înlăturarea din funcția de șef secție DNA a procurorului Lucian Papici, declarațiile lui Victor Ponta la adresa acestuia și o eventuală rupere a pactului de coabitare de către Traian Băsescu au creat instantaneu tensiuni în țară. Pactul de coabitare are o foarte mare importanță, a fost și încă mai este, un document prin care Băsescu garantează credibilitatea lui Ponta. Este o garanție externă dată tuturor cancelariilor că Ponta „are ceva în cap” chiar și când minte sau plagiază. Ruperea pactului de coabitare ar da o lovitură de imagine USL, americanii și toată Europa se vor uita la USL, Ponta recte Antonescu, ca la niște ciumați.

Credeți că Ponta îi va mai putea minți pe partenerii externi dacă Băsescu rupe pactul? Nu, nici nu o să mai discute cu Ponta, bașca bani de la FMI, BM. Acordul de coabitare a fost un gadget politic. Președintele era în conflict cu Puterea rezultată dintr-un scrutin confiscat până la ultima scamă de Uniunea Restauratorilor Dictaturii Nomenklaturii Comuniste. El era în convalescență politică după tentativa de lovitură de stat declanșată de restauratori. Vina declanșării acestei prăbușiri politice – indubitabil – îi aparține integral lui Ponta. Factorul Raed Arafat a fost cel care a creat breșa în care s-a înfipt pana trădării lui Sorin Frunză Verde, permițând astfel bascularea troacei cu trădători în ograda USL.

Acordul de coabitare a fost perfuzia care a stabilizat starea pacientului Stat de Drept România, aflat în șoc traumatic. A trecut un an în care USL a jucat bătuta pe loc ascunzând rânjetul dinților ascuțiți în spatele acordului de coabitare. Orice zi câștigată era contabilizată ca o victorie în anturajul USL. Totuși ceva a fost schimbat în bine, în România, ca urmare a comportamentului impetuos și hotărât al președintelui Traian Băsescu: o seamă de onorabili magistrați plasați în segmente importante ale Justiției s-au implicat în procesul de descâlcire a sofisticatului ghem de activități ale fraudării organizate a resurselor și au finalizat câteva cazuri reprezentative prin sentințe cu executare.

Sub aceste lovituri ale Statului de Drept a căzut masca falsei coabitări, iar USL și-a expus adevărata natură. A declanșat un atac mai mult decât stalinist la adresa Justiției (ăia mai făceau simulacre de proces), a fost ca un viol în plin centrul Capitalei, la o oră de maximă audiență. România se află în stare de asediu iar președintele a ieșit primul la bătaie, arătându-ne tuturor cât de mare este pericolul. Astăzi avem dovada că numirea lui Nițu ca Procuror General a fost o catastrofă pentru România. Ponta a acționat ca șef al unei haite de hoți care vor să scape de dosare, să scape de justiție, să nu plătescă pentru ce fură. Și pentru asta a schimbat procurorii peste noapte. „Am sunat la Moscova și le-am spus cine suntem și ce vrem”! – autor Ion Iliescu, cel care, nici acum, la vârsta senectuții, nu se abține, nu tace, are păreri, dă sfaturi, este rădăcina din care au răsărit toți acești nemernici care agresează poporul român, în loc să îl conducă spre o viață mai bună. Să sperăm că va mai trăi, mult, astfel încât să prindă o vreme când această clasă politică va fi schimbată de una care nu îl va mai proteja. Nu trebuie, neapărat, să facă pușcărie, la propriu, dar o condamnare ar fi absolut necesară!

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.