Acasă Editorial Ia-ţi valiza şi te du!

Ia-ţi valiza şi te du!

Nimic nu îl mai poate scăpa pe Victor Ponta de arestul preventiv. Pentru el, ar fi prima găzduire în “Beciul Domnesc” şi nu degeaba. Potrivit unui comunicat de presă al DNA, pe vremea când era avocat, Ponta ar fi comis infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor. De asemenea, procurorii anti-corupţie susţin că în cursul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 – decembrie 2008. Cele 16 înscrisuri falsificate de acesta au fost tehnoredactate prin metoda „copy-paste” după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfăşurată de mai mulţi avocaţi din cadrul SCA „Sova şi Asociaţii”, avocaţi care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu Ponta.

În realitate, şmenarul nu a efectuat nici una din activităţile respective, nici măcar în parte, pentru ca, mai apoi, să folosească o parte din sumele obţinute pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidenţial situat în Bucureşti. Ponta îşi joacă la cărţi propria soartă politică. Dacă până acum a tot scăldat-o cumva (în cazul plagiatului, pierderea alegerilor…), de data asta nu va mai putea să fenteze. Mai devreme sau mai târziu va fi nevoit să-şi dea demisia din cauza presiunilor tot mai mari. Când mergea pe la Antena3 şi la Ghiţă TV se dădea mare şmecher, arogant, dar de data asta nu mai ţine!

Problemă e că în efortul ăsta al lui de salvare personală trage după el şi PSD-ul. În loc să fi demisionat oarecum cu fruntea sus, totuşi va demisiona sau va fi demis, dar cu tinichea legată la coadă. Merită din plin ruşinea ce va urma, fiindcă era excesiv de arogant şi obraznic.

Acum o vreme, în Suedia, vice prim ministrul a demisionat pentru că a cumpărat ciocolată cu cardul pentru cheltuieli de serviciu. Suedezii nu sunt uşor de manipulat şi au o societate civilă activă, nu nişte ONG-uri obediente, care servesc unora sau altora, nici TV de tip vuvuzele. Firma de avocatură a lui Dan Şova şi complex-urile energetice Turceni şi Rovinari au colaborat contractual, contra cost. În total, 3,45 milioane de lei au ajuns în conturile casei de avocatură „Şova şi Asociaţii”, firma cu care colabora şi Victor Ponta.

Premierul a devenit unul dintre cei patru parteneri seniori ai acestei case de avocatură, în septembrie 2007. El a obţinut de la firma de avocatură, între septembrie 2007 şi decembrie 2008, 181.000 de lei. Suma se regăseşte în declaraţia de avere dată de acesta la acea vreme. Dan Şova a negat orice implicare a lui Ponta în contracte, deşi în dosarele deschise de DNA, structurile teritoriale, numele premierului este menţionat clar. Un mincinos.

Ponta trebuia să demisioneze de mult pentru plagiat sau pentru mizeriile pe care le-a făcut cu educaţia (schimbări de comisii competente cu slugi, modificarea legislaţiei) ori patronarea schimbării legilor anti-corupţie. Personal, nu cred că Ponta îşi va da demisia din proprie iniţiativă. Azi spune că nu îşi dă demisia, deoarece numai Parlamentul îl poate demite, având tupeul să spună că el a fost ales democratic de popor… Când, Doamne iartă-mă!, s-au ţinut alegeri pentru funcţia de Prim Ministru? E penibil, însă nu se dezminte.

PS – Dacă Victor Ponta ar demisiona, ar fi pentru prima dată când și-ar respecta o promisiune. O promisiune făcută și după pierderea alegerilor prezidențiale și în urmă cu doar vreo trei luni, când spunea „că dacă se face un dosar în care față de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcția de prim-ministru”. Vi-l puteți imagina pe Ponta ținându-și cuvântul? Pentru mine e peste poate…

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.