Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Goebbels i-ar invidia

Motto: “Ceauşescule, vino neică să vezi congres la PSD, nu ce făceai tu!”

Vineri şi sâmbătă, în Capitală, la Sala Palatului, a avut loc Congresul PSD la care au participat peste 4.000 de delegaţi. După cum era şi de aşteptat, Victor Ponta a fost reales în funcţia de preşedinte al partidului. Neavând contracandidat, ar fi fost culmea să plece în cursa de pe primul loc şi să iasă al doilea. N-avea cum. Adrian Năstase, proaspăt eliberat de la Jilava, a revenit pe scena politică pe acordurile din “Oda bucuriei”, iar Ion Iliescu – fost preşedinte de ţară –  a ţinut un discurs la o sală pe jumătate goală. Şi ca să fie culmea culmilor umorului, un proaspăt ales lider regional a afirmat crezul său precum că congresul seamănă cu cele ale Partidului Comunist.

     Ceea ce este adevărat. Numai că a spus-o din prostie şi nu pentru că-i dădea sinceritatea pe afară. Imaginile cu Sala Palatului plină de tovarăşi aplaudaci, îmi revin în minte încă de pe vremea Congreselor PCR. Parcă nimic nu s-a schimbat. Nu pot să nu constat c-au rămas aceiaşi jucători ai viitorului nostru. La 23 de ani de la o Revoluţie anti-comunistă, vedem aceleaşi feţe comuniste, susţinute de un popor manipulat. Trist. Căutaţi în cronicile istoriei şi o să vedeţi că ţara asta a fost blestemată, căutaţi în arhive şi o să vă îngroziţi ce blesteme grele au fost făcute peste poporul acesta. Timp de 10 generaţii (acum, abia suntem la a 5-a generaţie), vom fi sub blestemul pus de victimele comunismului, cu limbă de moarte, pe capul nostru, cu decenii în urmă. Este foarte trist şi umilitor pentru România anului 2013, să vezi un Congres al acestui continuator partid al PCR, care se desfăşoară în acelaşi loc, aceeaşi Sală a Palatului, unde pe vremuri aveau loc monstruoasele prelegeri şi congrese ale nomenclaturii epocii demenţiale a României.

     Este, însă, şi o mai mare ruşine adusă României că 4000 de pesedişti au primit un fost puşcăriaş, un infractor notoriu, Adrian Năstase, ca pe un erou al poporului. Că s-a aplaudat la scenă deschisă iar lingăii chiar s-au ridicat în picioare în momentul când cetăţeanul cu antecedente penale, infractorul Năstase, a intrat în Sala Palatului. Această imagine a fost transmisă pe toate posturile TV din lume, ca un exemplu de mediocritate în politică, în corectitudine socială, în democraţia prost înţeleasă a românilor. Cât despre luările de cuvânt, ce să mai zicem, provoacă greaţă şi senzaţia de vomă. Zacuscă de baliverne pentru anorexici intelectual. PSD guvernează de mai bine de un an de zile. A adus acesta, în viaţa românilor, vreo schimbare în bine? Două lucruri nu vor fi niciodată în România: bunul-simţ şi justiţia.

     Dacă ştie cineva vreun partid în lumea civilizată care şi-a primit cu urale, la o reuniune, un fost demnitar condamnat pentru corupţie, îl rog să spună. Sala Palatului care, de fapt, trebuia dărâmată, îmi provoacă fiori. Aceleaşi stereotipuri ca la al nu ştiu câtelea congres al PCR-lui. Locaţia congresului, bine căutată, a provocat electoratului PSD, pensionari şi asistaţi sociali, sentimente de nostalgie faţă de vremurile ceauşiste. Pentru ei foarte bune, pentru mulţi un calvar. Ponta alături de un fost puşcăriaş şi probabil viitor inculpat, un laş care nici măcar să-şi curme zilele n-a fost în stare, face greşeală după greşeală. Afişarea alături de el este o sfidare a justiţiei, o palmă dată tuturor celor care mai cred că justiţia românească îşi poate reveni. Priviţi la aceşti comunişti care au pus stăpânire pe ţară şi o conduc după bunul plac.

     Nimic nu le mai stă în cale. Opoziţia, ascunsă în găuri, nu mai este aptă nici măcar de replică. Aş vrea să puteţi vedea, ca Breaking News, în toată Europa, ştirile despre aplauzele la scenă deschisă pentru Adrian Năstase. Nu dau ăştia din Vest, atâtea ştiri despre Boston şi urmărirea cecenului de 19 ani, cât dau năvală ştirile despre “România şi partidul continuator al idealurilor comuniste”. Ruşine tuturor celor care fac parte din partidul acesta. Ruşine şi lui Ponta care îşi arată adevărata personalitate de mucava. Ruşine celor care s-au ridicat în picioare în Sala Palatului când infractorul Năstase a intrat în incinta Congresului.

Aș vrea să simţiţi ruşinea de a fi român, când sunteţi în afara graniţelor şi să vedeţi cu ochii voştri pe canalele de ştiri cum râd de noi străinii şi se întreabă: “Românii chiar vor să fie parte integrantă din Uniunea Europeană sau vor să fie o altă republică sovietică în noul stat USSR”. Pe vremuri, actriţele, cântăreţii şi balerinii nu erau acceptaţi în societate fiind consideraţi oameni fără educaţie care nu se puteau ridica la nivelul societăţii. Acum, actriţele porno, maneliştii şi puşcăriaşii sunt acceptaţi în toate cercurile societăţii şi asta nu datorită ridicării nivelului educaţiei acestor oameni ci datorită scăderii pretenţiilor intelectuale şi educaţionale ale opiniei publice. Ovaţionarea lui Năstase este o palmă dată statului de drept şi democraţiei.

ROMEO POPESCU