Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ghiţă te-aşteptă duba la portiţă

Aşa cum ne-a obişnuit, PSD nu le oferă românilor proiecte sau măsuri guvernamentale consistente, ci doar circ. Aceasta pentru că adevăratele preocupări ale pesediştilor sunt legate de propriul lor acces la structuri de putere şi resurse de bani publici. Liberalii au fost primii care au sancţionat comportamentul premierului Ponta, care, adus la putere de baroni, este acum la mâna lor şi guvernează în interesul acestora. Noul scandal care ţine acum capul de afiş al politicului naţional îl reprezintă răfuiala între Sebastian Ghiţă şi colegul său de partid, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă. O ceartă între unii dintre cei mai importanţi sponsori ai partidului.

Situaţia este jenantă pentru PSD. La mijloc este o afacere de care patronul postului România TV e direct interesat. Nu sunt clare detaliile, cum au ajuns cei doi apropiaţi ai premierului în relaţii atât de proaste încât unul să-l acuze oficial la parchet pe celălalt de şantaj şi ameninţare cu moartea. Războaiele interne n-au mers în PSD niciodată atât de departe, oricât de mare era conflictul între lideri sau grupări. Faptul că s-a ajuns aici indică o stare internă de exasperare, de nemulţumire sau chiar de revoltă faţă de comportamentul lui Sebastian Ghiţă.

Guvernarea de acum devine tot mai absurdă de la o zi la alta. Ce fel de oameni sunt ăştia, de unde au ieşit, unde au crescut? E şocant. Numai în Zimbabwe probabil se mai întâmplă din astea. Bine că Ponta e mândru – de el, de guvern, de Ghiţă, de PSD, de Negoiţă etc. Deputatul PSD Sebastian Ghiţă mai este acuzat de ameninţare cu moartea şi şantaj şi de candidata PMP la europarlamentare Carmen Roşu. Nu ştiu ce „par” cei doi – Negoiţă şi Roşu – dar deputatul este sigur un parvenit care s-a îmbogăţit peste noapte. Chiar bate la ochi rapiditatea cu care şi-a acumulat averea, cel puţin asta care-i „la vedere”, nu mai zic de cea de prin off-shore-uri.

Cazurile acestea, ieşind în spaţiul public, au primit de la Ghiţă răspunsuri halucinante. În ceea ce-l priveşte pe Robert Negoiţă, susţinând că a fost ameninţat cu moartea la telefon, Sebastian Ghiţă s-a declarat „surprins” de iniţiativa acestuia, în condiţiile în care nu a avut nimic de împărţit, nicio „afacere”, cu primarul sectorului 3. În ceea ce o priveşte pe Carmen Roşu, care a depus şi ea, la DNA, o plângere împotriva lui Sebastian Ghiţă, pe care îl acuză de şantaj şi trafic de influenţă, deputatul PSD a declarat că este „surprins pentru că nici azi nu am nimic de împărţit cu ea”.

Şmecheria cu ameninţarea a mers şnur la Vântu care a fost condamnat şi nu văd de ce nu ar funcţiona identic şi la Ghiţă. Cum şi-a pierdut Vântu postul anti Băsescu după ce l-a ameninţat pe Ghiţă, nu văd de ce nu ar rămâne Ghiţă fără canalul său TV anti preşedinte în urma ameninţărilor adresate lui Negoiţă şi Carmen Roşu. Monopolul asupra vieţii politice instituit de actualii politicieni, a fost posibil din cauza acestui sistem politic perfid, această mega-escrocherie numită „democraţie parlamentară” în care toţi mincinoşii şi escrocii au acces la puterea discreţionară, fără a putea fi traşi la răspundere pentru minciunile spuse la televiziuni şi în presa scrisă. Aşa s-a format această castă a escrocilor care au prădat ţara şi care au un singur scop, puterea.

Indivizii ăştia – Ghiţă şi Negoiţă – fac parte din camarila plagiatorului. Nu cred niciun moment că s-au încăierat din cauza unui articol de presă. În mod sigur, este vorba de bani mulţi, Ghiţă fiind exclus de la împărţire. Acesta este motivul, am văzut multe filme cu mafia siciliană sau americană, dar indivizii care sunt acum la putere în România pot da lecţii oricărui membru din Cammora. Atâta lăcomie, tâlhărie la drumul mare, agresivitate, lipsă de omenie, nu am crezut că voi vedea în România. Ce urmează? Să se împuşte, ziua în amiaza mare, pe stradă. Acesta este doar începutul. Societatea civilă trebuie să se opună acestor gangsteri politici, să ieşim toţi la vot chiar şi cei cărora le pute. Situaţia este foarte serioasă, dacă nu ne opunem acum, ne vor încăleca tupeiştii ăştia pentru mult timp. Este noaptea minţii!