Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fantele de cartier

Duminică seara, într-un interviu la B1TV, Victor Ponta a făcut o serie de afirmaţii extrem de grave, sugerând că în România are loc acum o lovitură de stat. Schimbarea la pachet a unui întreg corp politic dintr-o societate democratică, „înlocuirea totală a clasei politice” prin alte mijloace decât alegerile, se traduce prin lovitură de stat. Iar o asemenea acuzaţie vine chiar din gura premierului şi şefului celui mai important partid dintr-o ţară presupus democratică. Nimeni din presă nu a preluat aceste declaraţii, după cum nimeni dintre politicieni nu a găsit de cuviinţă să reacţioneze.

În mod normal, după asemenea declaraţii, trebuia să sară în aer scena politică, pentru că nu are ce căuta în fruntea unui guvern dintr-o ţară europeană un politician care se joacă cu astfel de acuzaţii. Ponta, în acest interviu, s-a comportat ca un veritabil terorist, de tip Che Ghevara, care a reuşit să ia ostatecă România. El s-a comportat ca nevasta infidelă şi bătăuşă, care ea loveşte bărbatul şi tot ea ţipă, astfel ca oamenii neavizaţi să se întrebe: ce o fi având omul cu nevasta de o bate în halul ăsta? Gazetarii Cristoiu şi Striblea, ei fiind cei care l-au intervievat, s-au comportat ca sătenii care trec pe uliţă şi se miră de cruzimea unui bărbat furios care-şi bate consoarta. Să fim serioşi, drept cine ne-a luat!?

Acest terorist Ghevarist nu are nici un temei să acuze o aşa zisă „lovitură de stat”. De fapt, el organizează o lovitură de stat, ţinând ostatecă România! Ura lui faţă de Băsescu prin trimiterea procurorilor la Nana, prin inculparea total politizată pentru şantaj în cazul Firea, casa mizeră oferită drept reşedinţă ex-prezidenţială, sunt destule motive ca să înţelegem că n-a fost niciun blat între ei şi că singurul blat a fost cel făcut de PSD şi PNL, din care făcea parte şi actualul molâu de la Cotroceni. Dar Ponta face şi el ce poate pentru a mai atenua acuzaţiile ce-l privesc. Crede că atacându-l pe Băsescu va beneficia de clemenţă. Un caracter jalnic ascuns de faţada zâmbitoare pe care o afişează.

Se vrea „elegant” dar nici măcar la îmbrăcăminte nu-i iese. Şi nu ar fi numai asta. Din nou a aruncat o umbră asupra activităţii DNA, despre care „nu ştie” dacă se află la originea atacului asupra clasei politice, în „totalitatea” ei. Din nou sugerează că DNA este un instrument politic, dar de data asta nu se mai ştie în mâinile cui. Băsescu nu mai e, o fi Iohannis acum, or fi americanii? El a evitat din nou răspunsul, lăsând să planeze suspiciunile. Încă o dată, această atitudine aparţine premierului României, nu vreunui politician obscur crescut prin curtea lui Vadim Tudor. Halucinant, suntem în Europa sau undeva prin fundul Americii de Sud?

Să nu fiu înţeles greşit: sunt perfect de acord că este necesară o discuţie critică despre regimul Băsescu. Nu ne ajută la nimic să avem idoli. Sunt multe fapte petrecute în ultimele luni care ne obligă la o dezbatere critică. Dar dacă avem această discuţie, trebuie să cerem ca viitoarele numiri în instituţiile de forţă să se facă transparent, pe bază de proceduri şi competenţă. Ori, ceea ce cred eu este că asistăm la o demolare a regimului Băsescu doar pentru că tabăra Iohannis să îşi plaseze pe terenul eliberat propria echipă. Nu am făcut nimic dacă demolăm statuia lui Băsescu şi punem în loc una mai mare şi mai aurie a lui Iohannis.

P.S. – Şi Ţepeş a plătit scump sfârşind în închisoare, pentru că i-a tras în ţeapă pe boierii hoţi. Şi Băsescu, pentru că a vrut să reducă hoţia baronilor, va sfârşi ca domnitorul Ţepeş, dar va rămâne în istorie ca un adevărat conducător. Şi Cuza a sfârşit prost, tot pentru că a vrut să facă ceva bun pentru ţară. Şi Mareşalul Antonescu a sfârşit prost pentru că şi-a iubit patria. În schimb, îl ridicăm în slăvi pe regele Mihai care a fost un trădător. 200 000 de soldaţi au murit pe frontul de est din cauza trădării lui…