Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De ce am emanat-o pe Kodruța?

Cine a zis că nu se poate? Se poate foarte bine. Orice, oriunde și oricum. Occidentul înghite tot ce-i românesc, dar care strălucește. Așa cum luau nemții ghilurile din canea de la țigani. Era ieftin, rezistent la mușcătură, strălucea a aur și inspira compasiune, hop banii pe ghiul și neamțul pleca acasă bucuros că a făcut un chilipir, dar și că a ajutat pe cineva care părea în nevoie. Așa și cu Kodruța. Strălucea de îți lua ochii în simulacrul de luptă împotriva corupției, rezista la colții politicienilor și simboliza lupta împotriva gulerelor albe. Altfel, o juristă cu o pregătire neconsacrată, odraslă de procuror comunist și bună executantă.
Nu ne-a lămurit nimeni până azi, nici măcar ea, cum a reușit la treizeci de ani și-un pic saltul de la procuror basketball-ist provincial către DIICOT, Parchetul General și DNA. Până la funcția de procuror general al României, să-mi fie cu iertare, dar nu cred să fi auzit cineva de geniul dumneaei. Sigur, nici nu existau prin anii ’90 atâtea televiziuni să aflăm despre toți și toate, dar erau multe ziare cu tiraje uriașe și știri tot erau. Ceva, ceva, dacă era, aflam noi și uite așa nu am auzit ceva de doamna Kodruța și ale sale performanțe și, cum am zis, nici nu ne-a lămurit cineva despre lucrurile acestea. Nu de alta, dar prin țările care ne ceartă și ne dau direcții, așa am observant eu că se face. Nu-mi place că ce merge la ei, nu merge la noi și invers. Asta-i clar ! Dar, ca să mă exprim pe înțeles medieșan sau sibian unde a activat doamna în basket și justiție, nu-i bai. Da’ păi, cine suntem noi să trebuiască să fim lămuriți ?
Am zis, nu-i bai și mergem mai departe să trecem la revistă ceva ce, totuși, nu e limpede. România are Parlament și instituția asta are un rol și o putere dată de norod. Dacă norodul așa a ales, așa tragem, dar Legea-i Lege pentru toți, adică și pentru doamna Kodruța. Model Senatul american, că tot ne îndrumă marele licurici. Apăi, doamna Kodruța, să-mi fie iarăși cu iertare, când Senatul acesta de peste ocean l-a chemat pe Președintele Clinton în fața sa, mai precis a poporului că a fost și transmisiune live, să explice dacă este adevărat că în virtutea poziției sale a procedat la perversiuni cu ailaltă doamnă, Monica, matale de ce nu vii să spui despre sufragerie și să ne informezi ce știi despre procurorii-portocale ? O fi corupție în țara asta, nu zic nu, o fi ea mare de ne-a lăsat săraci lipiți de glie, așa este, însă ce-au făcut portocalele doamnei Kodruța din câteva parchete este putred. Îmi vine rău să-l văd pe soțul Olguței de la Craiova interogându-vă, dar am și acru-n gură când mă gândesc la Negulescu, Țuluș ori Matei. O fărădelege nu se pedepsește cu o alta, mai ales dacă este săvârșită de oameni care sunt puși să apere Legea ! Ori asta-i musai să știm noi. Trebuie să știm dacă a cunoscut, a tolerat, a abuzat sau a mințit, indiferent în ce context, dar de pe scaunul de magistrat.
Teza asta a corupției din România nu e apărută din nimic. Știam toți că țara-i putredă de boală și s-a ițit, firesc, și-o luptă împotriva ei. Nume sonore, de cel mai înalt nivel politic și economic, arestate și trimise în judecată sub Kodruța sabia dreptății au gâdilat urechile europene și au încântat naivii UE. Când îți ține spatele Băsescu ca Președinte și apoi Iohannis, când știi că SRI îți este alături și ai cătușele la brâu, normal că te bați cu orice potentat al vremurilor și ai succes. Așa am emanat-o pe Kodruța. Regula este ca armele să fie cele legale și trebuie măsurate și rateurile. La faza acesta i-am păcălit iar pe europeni care zic că susținerea pe care o arată pentru Kodruța este de fapt o treabă din care să se înțeleagă faptul că dumnealor susțin luptătorii anticorupție.
Dacă aș fi parlamentar european britanic, acum, la spectacolul acesta cu Kodruța procuror european, aș motiva pentru Brexit doar atât : United Kingdom și-a demis în era noastră procurorul șef doar pentru că a stat la masă cu un apropiat al unei persoane care era anchetată ca suspect pentru că a încălcat o lege penală. Voi susțineți procuror european o persoană care refuză să se prezinte la anchete și în fața Parlamentului unui stat european, membru UE ? Hai, Brexit !