Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Corbii de pe trupul ţării

Motto: “USL nu se va rupe, dar una din condiţiile ca domnul Antonescu să fie susţinut (la preşedinţie – n.r.) este să nu aibă atribuţiuni” – Traian Băsescu

Urmăresc cu mare atenţie ceea ce se doreşte cu modificarea Constituţiei. Pe zi ce trece îmi dau seama că politrucii care se dau mari constituţionalişti nu o modifică pentru ca mie şi tuturor să ne fie mai bine ci pentru a le fi lor, o mână de venetici. Asistăm la noua bătaie de joc a lui Antonescu şi a marelui “profesor” Pârvulescu, fiul unui fost mare general de Securitate.  Comisia de revizuire a Constituţiei, în care nu există niciun specialist în drept constituţional ci doar câţiva jurişti din care se pare că imberbul Chiuariu este  “cel mai tare”, nu poate produce nimic bun. Despre preşedintele ei, ce să mai vorbim.

De 23 de ani, comuniştii-securişti ai lui Iliescu au jefuit ţara, la adăpostul actualei Constituţii zămislite de Iorgovanii bolşevicului şi datorită căreia nu au putut fi judecaţi marii criminali din decembrie ’89 şi din iunie ’90 şi nici cei care au neantizat economia României. Aceeaşi Constituţie a lui Iliescu ne-a împiedicat să votăm o lege a lustraţiei şi a permis moscovitului să ne ţină 23 de ani la un pas de starea de război civil. Acuma vreţi să-şi revizuiască tot comuniştii-securişti propria lor Constituţie, dirijaţi de acelaşi bolşevic Iliescu nemuritor şi de şarlatanul naţional Voiculescu, care se folosesc de unealta Antonescu? Să acceptăm instalarea unei dictaturi parlamentare a celor care de 65 de ani au tot însângerat şi jefuit România? Pentru că parlamentarii batjocoresc referendumul din 2009, care prevedea un Parlament unicameral, cu 300 de parlamentari, trebuie să se declanşeze procedura unui nou referendum pe această temă. Iar preşedintele Traian Băsescu a şi anunţat asta!

Dacă şeful comisiei de revizuire este nimeni altul decât unul din cei care au stat în spatele loviturii de stat din vara trecută, cam ce fel şi pentru cine credeţi că vor face Constituţia? Am văzut zilele trecute pe unul din membrii comisiei la o emisiune tv şi am constatat că persoana nu ştia să ducă două fraze logice până la capăt. Sărea de la o temă la alta, fără nicio noimă. Îmi închipui ce contribuţie de seamă are în elaborarea Legii fundamentale, sub înţeleapta îndrumare şi la indicaţiile preţioase ale lui Crin Antonescu. În România trebuie schimbat total sistemul juridic.

Cea mai gravă încălcare a Constituţiei o face sistemul juridic al statului român. Ştim bine că România a plătit milioane de euro despăgubiri în procesele pierdute la CEDO. Asta înseamnă că statul, în speţă judecătorii şi procurorii care au instrumentat cazurile, au comis erori, au condamnat oameni nevinovaţi, au închis şi făcut să sufere oameni nevinovaţi. Sub conducerea USL, ţara merge spre faliment. Nu se poate clădi o societate capitalistă bazată pe sisteme de funcţionare comuniste. Trebuie schimbat total sistemul de asigurări de sănătate şi pensii, sistemul juridic, sistemul fiscal şi financiar, sistemul de sănătate şi sistemul de asistenţă socială. Apoi urmează sistemul de ordine publică şi securitate, serviciile etc. Fără schimbări radicale în interiorul funcţionării statului, orice modificare a Constituţiei este doar o cârpeala ce nu va aduce prosperitate cetăţenilor ci doar câtorva potentaţi ai politicii.

Reformele făcute până acum sunt doar peticiri ale vechiului sistem comunist de până în 1989. Ţinând cont de cele întâmplate în 2012 cu lovitura antidemocratică a parlamentarilor români, noua Constituţie ar trebui să taie aripile unor astfel de corbi. Prin urmare puterea parlamentară ar trebui restrânsă şi în contrapondere să intre în echilibru cu această independentă justiţie şi preşedinţia, căreia va trebui să i se mărească ponderea decizională. Îmi doresc o Constituţie democratică, lege fundamentală care să pună în valoare trecutul, prezentul şi viitorul, creşterea bunăstării cetăţenilor ei, nepartinică şi egală pentru toţi românii. Vreau ca noua Constituţie să fie simplă, clară, fără partizanat, egală pentru toţi, fără posibilitatea de interpretare a articolelor şi să scrie clar în ea că parlamentarii nu au decât 2 săptămâni de vacanţă: de Paşti şi de Crăciun, ca la patron. Să ştie şi ei ce înseamnă munca şi răspunderea constituţională.

Cred că nimeni nu contestă nevoia de schimbare a legii fundamentale, actuale, care trebuie adaptată la nevoile reale actuale şi viitoare, ale românilor. Noroc că a mai rămas ceva din presa liberă şi tema noii Constituţii este supusă dezbaterii publice. Pentru că, având în vedere că nu se respectă nici actuala Constituţie, USL-ul degeaba o socoate “perfectă” pe următoarea. Noua Constituţie va fi croită pentru câţiva care azi sunt la putere. Pentru ceilalţi, abureală. O Constituţie adevărată, în interesul ţării şi al poporului, nu poate fi făcută de actualul parlament compus din penali fără respect pentru ţară şi pentru cei care i-au ales. Ne putem da seama cum va fi noua Constituţie, uitându-ne numai la numele celor numiţi în comisie. Probabil vom avea o constituţie corectă şi dreaptă pentru toţi românii când va dispărea actuala clasa politică.

ROMEO POPESCU