Acasă Editorial Cel mai frumos cadou tot de la Ponta l-a primit!

Cel mai frumos cadou tot de la Ponta l-a primit!

La 25 de ani distanţă de la Revoluţie, s-a spart „buboiul”. Zilele trecute, s-a făcut joncţiunea istorică între „golanii” din Piaţa Universităţi şi tineretul de astăzi. Românii, au înţeles, în sfârşit, că actuala clasă de comunişti de la putere reprezintă trecutul ceauşist, o mare pată neagră pe obrazul României. Şi ieri, de ziua fostului preşedinte Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi-a dat demisia, după protestele masive care au avut loc în toată ţara, ca urmare a tragediei de la clubul Colectiv. Este cel mai frumos cadou făcut omului pe care l-a batjocorit timp de peste trei ani de zile sub pavăza Palatului Victoria şi cetăţenilor ţării instigate la anarhie.

La scurt timp, Victor Ponta a făcut anunţul oficial de demisie de la sediul Guvernului şi, o oră mai târziu, şi Cristian Tudor Popescu a plecat din fruntea Primăriei Sectorului 4. Nu peste mult timp a demisionat şi ministrul Gabriel Oprea. A fost nevoie să moară 32 de tineri nevinovaţi pentru a închide capitolul guvernării impostorului Victor Ponta. Ironia sorţii, în urmă cu trei ani jumate, Ponta s-a căţărat la guvernare profitând de mişcările de stradă pe care el şi acoliţii lui s-au străduit să le alimenteze din plin. Azi, acelaşi Ponta pică fix din acelaşi motiv al protestelor stradale. Numai că astea au fost alimentate de proasta guvernare şi de corupţia care au ajuns să facă victime umane.

Ponta a căzut exact în aceeaşi groapă pe care s-a străduit cândva s-o sape spre folosul său. Dacă Ponta ar fi fost înţelept (ceea ce nu-i cazul), l-ar fi demis pe Oprea fără drept de apel, imediat după incidentul cu motociclistul. Ar fi avut puterea şi dreptul să facă asta, în calitate de şef al guvernului. În felul acesta s-ar mai fi potolit cât de cât tensiunile populare deja acumulate, iar Ponta ar fi pozat oarecum în premier “corect”, care face dreptate indiferent dacă e vorba de apropiaţii lui din guvern. La fel şi acum, după tragedia de la Colectiv, Ponta ar fi fost privit cu mai multă indulgenţă dacă i-ar fi demis imediat pe adevăraţii responsabili din guvern, dacă ar fi făcut presiuni oficiale asupra lui Piedone şi a funcţionarilor săi corupţi. Dacă Ponta ar fi procedat astfel, poate că ar fi scăpat de furia mulţimii.

Acum a demisionat, însă a făcut-o ofticat, cu morcovu-n dos de frică, la presiunea şi sub ameninţarea poporului ieşit în stradă. Ca un laş ce este, ca un nesimţit ce este, ca un lipsit de caracter ce este, ca un făţarnic ce este, ca un penal ce este, s-a agăţat cu disperare până-n ultima clipă de funcţia şi de fotoliul lui, tremurând la gândul că-şi va pierde puterea, mărirea, privilegiile şi foloasele uriaşe. Astfel, câteva gunoaie politice au fost eliminate. Însă mai rămân multe.

Parlamentul este plin de asemenea gunoaie, marile partide parlamentare de asemenea, aşa că mai este mult de lucru. Guvernul Ponta a venit la putere în urma unor proteste de stradă, şi a plecat tot la fel. Numai că cei care i-au adus la putere a fost o adunătură de lichele pe care i-a plătit PSD-ul şi le-a făcut o serie de concesii. Însă cei care au ieşit zilele trecute în stradă au fost oameni de bună credinţă, care s-au săturat de atâta corupţie.

Acum la mutare este preşedintele Iohannis. Cea mai bună soluţie din partea lui este desemnarea unor premieri „imposibili” care nu vor fi votaţi în veci de o majoritate parlamentară. Dar mi-e teamă că-i va face jocul lui Blaga care se va alia şi cu dracu’ – inclusiv cu Oprea – ca să ajungă la ciolan. Iohannis are şansa să intre în istorie. Cu doi premieri căzuţi în parlament, dizolvă cloaca de yesmani şi declanşează alegeri anticipate. Pentru că puterea trebuie să revină poporului care să repare catastrofa de acum trei ani numită USL…

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.