Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cântăm imnul dormind…

În plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a fost votată Strategia Naţională de Apărare pentru perioada 2015 – 2019. Ea a trecut la limită, cu doar patru voturi în plus față de numărul minim necesar. Votul a fost, însă, unul cu emoţii, pentru că mulţi PSD-işti au lipsit din sală, iar cvorumul a fost depăşit cu doar şase parlamentari.

Strategia Naţională de Apărare, realizată de Administraţia Prezidenţială şi aprobată de CSAT, dedică o mare parte ameninţărilor şi riscurilor cauzate de politica Federaţiei Ruse în regiune. Rusia se află printre amenințările la adresa României. Textual, strategia face referire la “acțiunile destabilizatoare din vecinătatea estică” și la “perpetuarea conflictelor înghețate din regiunea Mării Negre”. În centrul ambelor fenomene se află Moscova.

Corupţia este considerată şi ea o vulnerabilitate, însă figurează pe ultimul loc la acest capitol. Corupţia este elementul prin care Rusia poate destabiliza România, deoarece corupţia este prima cauză a slăbiciunii! De ce nu tatonează ruşii cucerirea Suediei sau Finlandei? De ce se orientează spre Ukraina, România, Grecia, Italia? Pentru că ăştia-s mai corupţi.

În România, cu câţiva oameni cheie din PSD, sindicate şi presa obedientă, stârnesc o “revoluţie” de toată frumuseţea, sub privirea noastră bovin-îngăduitoare. Pe fondul ăsta, altfel ataci o ţară în degringoladă, dacă mai ai nevoie. De acum, în sfârşit, România are, oficial, o strategie de apărare valabilă până în 2019. Ea este realistă şi îndreptată euro-atlantic. Fără SUA şi UE, aşa ceva n-ar fi fost posibil în România conservelor KGB-iste ca Ponta, Voiculescu, Tăriceanu, Sârbu, Hrebenciub, etc.

NATO ne-a salvat încă o dată din mâna ruşilor. La lovitura de stat din 2012, Antena3 şi Realitatea TV n-au publicat nici o imagine despre cum Iliescu, Ponta, Voiculescu guiţau la unison cu Vocea Rusiei şi lătrau la americani şi la europeni. De asemenea, nici un uslas antenist n-a văzut pe aceste posturi scoaterea steagului NATO de către Antonescu, pe perioada interimatului său, din salonul oficial al Cotroceniului şi nici scoaterea steagului Uniunii Europene, de către USL, din Parlament, la vizita premierului comunist chinez.

Este urât în România unde parlamentarii au grija unor interese personale şi de grup. Singurul lucru bun făcut de Iohannis în cele 6 luni de mandat este adoptarea Strategiei Naţionale de Apărare care oferă prerogative mai mari preşedintelui în raport cu premierul, în condiţiile unei Constituţii croită pesedist. Dar cui îi pasă de Strategia Naţională de Apărare?! Ai noştri “aleşi” au probleme mult mai importante decât apărarea naţională. Unii îşi dosesc averile furate, alţii se chinuie să îşi acopere urmele căci DNA-ul e pe ei, alţii sunt la curve….etc.

Oricum, majoritatea lor, în caz de ceva, îşi vor lua familiile sau amantele şi vor fugi imediat în ţările calde, acolo unde îşi au averile făcute din jaf iar cei rămaşi îşi vor cumpăra flori ca să îi întâmpine pe cotropitori şi să se pună la dispoziţia lor, ca să jefuiască în continuare, dacă va mai rămâne ceva.

PS – Trăim în virtual, ne exprimăm sentimentele în virtual, până şi sănătatea ne-o tratăm virtual. Suntem un popor virtual! Tari pe net, inexistenţi în realitate. Transpunem problemele noastre prin Anglia, Spania, Franţa, Germania, ţări unde populaţia se manifestă şi pe stradă, 24 din 24. De exemplu, în Lisabona au fost 1 milion de oameni pe străzi, când au ridicat TVA-ul. Să nu mai zic de Grecia, Franţa şi Spania. La noi e imposibil! Aşa suntem noi! Cântăm imnul dormind…