Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VEZI AICI ce salarii au angajaţii de la LIDL

Politica lanţului german de magazine Lidl în privinţa salarizării este una complexă, între angajaţi existând diferenţe salariale fiind date de costul vieţii şi de raportul cerere-ofertă de pe piaţa muncii pe de-o parte şi de experienţă şi vechime pe de altă parte. Astfel, Un vânzător al unui magazin Lidl din Bucureşti câştigă cu până la 30% mai mult decât un angajat pe aceeaşi poziţie într-un mic oraş de provincie

„Un salariu pentru postul de vânzător în oraşele mici poate ajunge până la 2.000 de lei brut (1.400 de lei net, n.red.). În oraşele mari, în funcţie de vechime şi de experienţa în domeniu, salariul unui vânzător poate ajunge până la 2.600 lei brut pe lună (1.800 de lei net, n.red.)”, au declarat reprezentanţii Lidl pentru zf.ro. Lidl a fost singurul retailer internaţional care a dat detalii despre salariile angajaţilor.

Lanţurile din retail au politici diferite de salarizare, iar angajaţii din magazinele din România, fie casieri sau manipulanţi de marfă, au printre cele mai mici salarii, fiind plătiţi chiar şi cu minimul pe economie.