Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCENII în TOPUL datornicilor la bănci

Numărul românilor care nu-şi plătesc ratele bancare la timp depăşeşte 653.000. Analizând, se poate spune că unul din trei români cu un credit bancar ajunge cu întârziere la ghişeul băncii de la care s-a împrumutat. Nu acelaşi lucru se întâmplă în Franţa, Polonia sau Germania, unde doar unul din cinci clienţi plăteşte datoriile cu întârziere.

Majoritatea creditelor care înregistrează întârzieri au o valoare sub 5.000 de lei şi au fost acordate înainte de criză, când băncile dădeau împrumuturi doar în baza buletinului de identitate.

Schimbările economice şi sociale suferite de ţara noastră şi-au pus amprenta şi asupra populaţiei, mulţi dintre cei care s-au împrumutat neavând aceleaşi salarii ca în perioada de dinainte de criză, unii au fost trimişi chiar în şomaj şi ca atare nu mai pot plăti creditele.

Statisticile oficiale arată că în Sălaj, Vâlcea, Giurgiu şi Brăila sunt cumulate cele mai mari restanţe. Atunci când o persoană a făcut un împrumut şi nu-şi mai plăteşte ratele timp de trei luni, creditul devine neperformant.