Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: 120 de absolvenți au fost încadrați la Bursa Locurilor de Muncă

În data de 14octombrie2022, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea a organizat o noua editie a BurseiLocurilor de muncă pentru Absolvenți,ce s-a desfaşurat în incintaCentrului Regional de Formare Profesională a Adulților din Rm. Vâlcea, str. Calea lui Traian nr. 98.

La bursă au participat 43 angajatori, care au oferit 520 locuri de muncă vacante.
Absolvenţii si persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziție o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante,iar principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (croitori, confecționeri textile, muncitori necalificați în industria confecțiilor), construcţii (dulgheri, zidari, instalatori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică, turism (bucătari, ospătari, camerista hotel), comerț (lucrători comerciali, vânzători, casieri), producție (operator la fabricarea mezelurilor, operator CNC, tamplari).

Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 16 locuri de muncă,în domenii precum:ingineriîn construcţii, ingineri în industria alimentară, medic balneolog, psiholog.
Prin intermediul acestui eveniment,Centrul Militar Judeţean Vâlcea a participat în vederea recrutării de personal interesat de o carieră militară.

De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES –fiind puse la dispoziţie un numar de 240 locuri de muncă în SEE/UE, formare profesională- pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Au fost prezentate proiectele aflate în derulare din fonduri europene ,,Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi” şi ,,Relaţia SPO cu angajatorii-eSPOR”.

La eveniment au participat un numar de 541 de persoane din care 239 de persoane participante sunt absolvenţi de învăţământ. Au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă un numar de 120 de absolvenţi.

Cu această ocazie, s-au prezentat atât angajatorilor, cât și absolvenţilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, măsurile de stimulare a ocupării pe care agenția le implementează, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă.

Principalul obiectiv al acestui eveniment a fost accelerarea procesului de medieredintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea.